ΕΘΝΙΚΑ

Συνεχίζονται οι προκλήσεις στο Αιγαίο: Πτήση τουρκικών F-16 πάνω από τη Ρω

Συνεχίζονται οι προκλήσεις στο Αιγαίο: Πτήση τουρκικών F-16  πάνω από τη Ρω
AP PHOTOS

Ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τη Ρω το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Ρω στα 18.000 πόδια στις 01:43 μ.μ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Νωρίτερα, ζεύγος τουρκικών F-16 -που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης- πέταξε πάνω από τους Λειψούς στα 3.100 πόδια, στις 10:09 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τις Οινούσσες στα 22.000 πόδια στις 12:12 μ.μ. και 8 λεπτά αργότερα το ίδιο ζεύγος πέταξε πάνω από την Παναγιά στα 22.000 πόδια επίσης.

«Μπαράζ» υπερπτήσεων σημειώθηκε και την Πέμπτη, όπου όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια στις 09:55 το πρωί. Τα ίδια τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες για δεύτερη φορά στα 36.000 πόδια στις 10:16 το πρωί. Στις 10:24 και 10:26 π.μ. πέταξαν πάνω από τη Χίο στα 38.000 πόδια και δύο λεπτά αργότερα πέταξαν ξανά πάνω από τις Οινούσσες στα 29.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την παρενόχληση ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό

Νέο βίντεο από την πρωτοφανή τουρκική πρόκληση στη Μυτιλήνη με την τουρκική ακταιωρό που επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού Σώματος, είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο νέο βίντεο αποτυπώνεται ξεκάθαρα η διαδρομή και η πρόθεση παρενόχλησης της τουρκικής ακταιωρού προς το ελληνικό σκάφος.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό στη Μυτιλήνη έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής όταν η κυβέρνηση δημοσιοποίησε οπτικοακουστικό υλικό.

Όπως θα δείτε και στο νέο βίντεο, το ελληνικό σκάφος κινείται πολύ μακριά από την βάρκα με τους μετανάστες και ότι το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους επιχειρεί απροκάλυπτα να παρενοχλήσει προκειμένου να αποχωρήσει από τη θαλάσσια περιοχή.

Δείτε το νέο βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός – Πανικός στους επιστήμονες: Άνδρας ανάρρωσε από τον ιό αλλά πέθανε

Σχετικές ειδήσεις