ΚΟΣΜΟΣ

Νέο προκλητικό σόου από τον Ερντογάν: «Ελλάδα, άνοιξε τα σύνορα»

Νέο προκλητικό σόου από τον Ερντογάν: «Ελλάδα, άνοιξε τα σύνορα»

Να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη κάλεσε την Ελλάδα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

Απευθυνόμενος εν συνόλω στη χώρα μας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν ανέφερε: «Ε, Ελλάδα! Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μείνουν σε σένα. Γιατί ενοχλείσαι; Θα περάσουν και θα πάνε σε άλλη χώρα της Ευρώπης. E, Ελλάδα σε καλώ να ανοίξεις τις πύλες σου και να απαλλαγείς από το βάρος αυτό. Άσε τους να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι μεταβαίνει αύριο, Δευτέρα (09/03), στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό και εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει με διαφορετικά αποτελέσματα από τις αυριανές επαφές του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της ομιλίας του υποστήριξε για ακόμη μία φορά ότι δεν έλαβε την αναμενόμενη υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα στο ζήτημα αυτό.

«Αυτό είναι ακόμη η αρχή - Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα»

Υπενθυμίζεται ότι σε μία άνευ προηγουμένου δήλωση προχώρησε και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλου, ο οποίος ενθαρρύνει ανοικτά μετανάστες να παραβιάσουν τα σύνορα της Ελλάδας και απειλεί λέγοντας χαρακτηριστικά «να δείτε τι έχει να γίνει στη συνέχεια».

Σε δηλώσεις του σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι οι 1.000 κομάντο των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας άρχισαν να επιχειρούν το βράδυ της Παρασκευής. Όπως είπε «τους μπουκώσαμε όλους», εννοώντας ότι δεν επιτρέπουν την επιστροφή των μεταναστών πίσω από τη νεκρή ζώνη των συνόρων. Με τα μέτρα που λάβαμε «δεν επιτρέπουμε την επαναπροώθηση» είπε.

«Αυτό είναι ακόμη η αρχή» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός και στέλνοντας μήνυμα στους μετανάστες που επιχειρούν περάσουν τα σύνορα είπε:

«Ο καιρός είναι τώρα ζεστός και θα ζεστάνει κι άλλο. Έχουμε από 200 χιλιόμετρα σύνορα με την Ελλάδα πάνω στη γραμμή του Έβρου. Δυστυχώς είχαμε ξηρασία φέτος στα Βαλκάνια. Η στάθμη του νερού έχει πέσει στα 40-45 εκατοστά. Μπορείτε να περάσετε περπατώντας. Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να "κρατήσει" τα σύνορα. Να δείτε τι έχει να γίνει. Τα προηγούμενα δεν είναι τίποτα».

«Αν μας έλεγαν ότι θα αντιμετωπίζαμε ένα τέτοιο σκηνικό τον 21ο αιώνα θα λέγαμε ότι μας κοροϊδεύετε. Το γεγονός αυτό έγινε αιτία να καταλάβουμε κάτι. Έπεσαν τα προσωπεία. Είδαμε πόσο ανάλγητοι είναι εκείνοι που αγορεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε.

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους αριθμούς που δίνει καθημερινά, ισχυρίστηκε επίσης ότι 143.000 μετανάστες έχουν περάσει στην Ελλάδα , αλλά διαψεύδοντας τον εαυτό του είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 115.000 χιλιάδες αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 40.000 στα νησιά και οι 70.000 χιλιάδες στην ηπειρωτική χώρα, την ώρα που η Τουρκία έχει τέσσερα εκατομμύρια.

Κατηγόρησε, τέλος, την Ελλάδα ότι παραβίασε και παραβιάζει την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη Σύμβαση της Γενεύης.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια του μπαράζ επιθέσεων που δέχθηκαν στα σύνορα οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων από μετανάστες αλλά και Τούρκους αστυνομικούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το Newsbomb.gr στον Έβρο: Ενισχύεται ο φράχτης – Θωρακίζεται η γραμμή άμυνας από τις επιθέσεις

Δημοσκόπηση-«βόμβα» για τον Έβρο: Τι λένε οι πολίτες για τα κλειστά σύνορα

Ο Μητσοτάκης συναντά τη Μέρκελ για την κατάσταση στον Έβρο