ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Θετικά μηνύματα από τη Γερμανία

Κορονοϊός: Θετικά μηνύματα από τη Γερμανία
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός: Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Γερμανία καταγράφει μείωση στο νέο αριθμό κρουσμάτων.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2.821 σήμερα στα 120.479, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), το οποίο είναι ειδικευμένο στις μολυσματικές ασθένειες.

Ο αριθμός αυτός είναι χαμηλότερος από την αύξηση κατά 4.133 κρούσματα που ανακοινώθηκε χθες και αποτελεί τη δεύτερη μείωση ύστερα από τέσσερις ημέρες αύξησης. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 129 στους 2.673.

Δείτε εικόνες από τη ζωή στη Γερμανία, στη gallery που ακολουθεί:

ΗΠΑ: Αρνητική πρωτιά με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως- Πάνω από 20.000 οι νεκροί

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το Σάββατο (11/4) την Ιταλία ως η χώρα με τον υψηλότερα αριθμό θανάτων λόγω του κορονοϊού, καταγράφοντας πάνω από 20.000 νεκρούς από τότε που ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Το αρνητικό αυτό ορόσημο καταγράφεται την ώρα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μελετά το πότε θα μπορέσει η χώρα, που έχει ανακοινώσει πάνω από μισό εκατομμύριο κρούσματα, να αρχίσει να βλέπει μια επιστροφή στην κανονικότητα.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσει τους 200,000 το καλοκαίρι όταν αρθούν με τη λήξη τους στα τέλη του μήνα οι άνευ προηγουμένου περιορισμοί που κρατούν κλειστές τις επιχειρήσεις και τους περισσότερους Αμερικανούς στα σπίτια τους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός-ΗΠΑ: Αρνητική πρωτιά με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως- Πάνω από 20.000 οι νεκροί

Σχετικές ειδήσεις