ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - «Μαύρο» Πάσχα στην Ιταλία: 431 νεκροί από τον φονικό ιό ανήμερα της εορτής των Καθολικών

Κορονοϊός - «Μαύρο» Πάσχα στην Ιταλία: 431 νεκροί από τον φονικό ιό ανήμερα της εορτής των Καθολικών

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η Ιταλία θρηνεί καθώς την Κυριακή του Πάσχα, 431 νεκρούς.

Για ακόμη ένα 24ωρο η Ιταλία μετράει τις πληγές της στη μάχη με τον κορονοϊό, ωστόσο οι νεκροί μειώθηκαν αρκετά σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα, είναι ο χαμηλότερος αριθμός θανάτων από τις 19 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς, ανακοινώθηκε ότι κατά το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 431 άνθρωποι λόγω του ιού.

Έτσι, συνολικά, η Ιταλία μετρά ως τώρα 19.899 νεκρούς εξαιτίας του Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για 619 νεκρούς και 4.694 νέα κρούσματα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το... ήσυχο Πάσχα των Καθολικών

Σε απομόνωση, όπως η μισή ανθρωπότητα, εκατοντάδες εκατομμύρια Καθολικοί γιόρτασαν το Πάχα, σε πρωτόγνωρες συνθήκες, υπό τον φόβο της πανδημίας του κορονοϊού, απέναντι στον οποίο θα πρέπει να απαντήσουν με «τη διάδοση της ελπίδας», όπως τους προέτρεψε ο πάπας Φραγκίσκος στο καθιερωμένο μήνυμά του «προς την πόλη και την οικουμένη».

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 109.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και ο αριθμός των θυμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, με 527.000 κρούσματα και πάνω από 20.000 νεκρούς.

Στην Ευρώπη, η ασθένεια έχει στοιχίσει τη ζωή σε 75.000 ανθρώπους, με το 80% των θυμάτων να καταγράφεται στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Οι εκκλησίες ήταν έρημες, οι λειτουργίες τελέστηκαν χωρίς την παρουσία πιστών, αλλά μεταδίδονταν από γιγαντοοθόνες ή από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Αυτό το Σαββατοκύριακο του Πάσχα οι συνθήκες ήταν άνευ προηγουμένου, με έρημες τις κάποτε γεμάτες πλατείες σε όλον τον κόσμο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή! Μεγάλη απάτη - Έτσι αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας