ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Δημοσκόπηση: Οι μολυσματικές ασθένειες, μια μείζονα απειλή για τους Αμερικανούς

Κορονοϊός Δημοσκόπηση: Οι μολυσματικές ασθένειες, μια μείζονα απειλή για τους Αμερικανούς

Κορονοϊός: Οι Αμερικανοί τείνουν περισσότερο να θεωρούν στο εξής ότι οι μολυσματικές νόσοι συνιστούν μείζονα απειλή για την εθνική ασφάλεια, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, μια σαφής αλλαγή τη στιγμή που ο κορονοϊός ανατρέπει τον κόσμο, επισημαίνει δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το κέντρο ερευνών Pew, το 79% μεταξύ αυτών περιγράφουν την εξάπλωση των μολυσματικών ασθενειών ως μείζονα απειλή για τις ΗΠΑ, έναντι 73% που δηλώνουν το ίδιο πράγμα για την τρομοκρατία ή την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων.

Η πανδημία της ασθένειας Covid-19 άλλαξε ριζικά τις αντιλήψεις. Μόνο το 52% των Αμερικανών φέρεται να θεωρούσε ότι οι μολυσματικές ασθένειες συνιστούσαν μείζονα απειλή το 2014, όταν το Pew είχε θέσει την ερώτηση μεσούσης της επιδημίας του 'Εμπολα στην Αφρική.

Αρκετοί ειδικοί είχαν προβλέψει ότι ο νέος κορονοϊός θα άλλαζε τις προτεραιότητες για την αμερικανική εθνική ασφάλεια και την έρευνα, όπως όταν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001 έστρεψαν τα φώτα στην τρομοκρατία και τον μουσουλμανικό κόσμο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το Pew, που ρώτησε 1.000 Αμερικανούς, αναφέρει ότι αυτή η νέα ανησυχία υπερβαίνει τις κομματικές και τις ηλικιακές γραμμές.

Το 77% των ερωτηθέντων που υποστηρίζουν ή κλίνουν προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θεωρούν ότι οι μολυσματικές ασθένειες είναι μια σοβαρή απειλή, λίγο λιγότερο από το 82% των Δημοκρατικών που δηλώνουν το ίδιο.

Αντίθετα, το χάσμα είναι τεράστιο όσον αφορά την κλιματική αλλαγή: το 88% των Δημοκρατικών τη θεωρεί μείζονα απειλή, έναντι μόλις 31% των Ρεπουμπλικανών.

Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά από τις 3 έως τις 27 Μαρτίου, με περιθώριο λάθους 3,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σπάνιο φαινόμενο σε λίμνη: Τι είδαν εν μέσω πανδημίας και έμειναν άφωνοι

Σχετικές ειδήσεις