ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Τα παιδιά με Covid-19 μπορεί να έχουν πιο χαμηλή μολυσματικότητα σε σχέση με τους ενήλικες

Βρετανία: Τα παιδιά με Covid-19 μπορεί να έχουν πιο χαμηλή μολυσματικότητα σε σχέση με τους ενήλικες

Κορονοϊός: Τα παιδιά έχουν πιο ήπια συμπτώματα της Covid-19 σε σχέση με τους ενήλικες και το σύνολο των στοιχείων δείχνει ότι τα παιδιά μπορεί επίσης να έχουν χαμηλότερη ευαισθησία και μολυσματικότητα από τους ενήλικες, σύμφωνα με επιστήμονες που παρέχουν συμβουλές στη βρετανική κυβέρνηση.

Καθώς η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να επιστρέφουν στη δουλειά μετά την επιβολή της καραντίνας για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, οι παγκόσμιοι ηγέτες προσπαθούν να επιλύσουν πότε είναι ασφαλές για τα παιδιά και τους μαθητές να επιστρέψουν στις σπουδές τους.

Προειδοποιώντας ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων υψηλής ποιότητας για τα παιδιά, οι επιστήμονες συμπεραίνουν σε έγγραφο που υπέβαλαν στη βρετανική κυβέρνηση ότι: "Υπάρχουν κάποια ενδεικτικά στοιχεία ότι τα παιδιά έχουν ηπιότερα συμπτώματα από τους ενήλικες, αλλά ότι οι ενδείξεις για την ευαισθησία και τη μετάδοση είναι ακόμη ασαφείς".

Σε άλλο έγγραφο που υποβλήθηκε στην κυβέρνηση, οι επιστήμονες αναφέρουν: "Τα στοιχεία παραμένουν ασαφή τόσο για την ευαισθησία όσο και για τη μολυσματικότητα των παιδιών, αλλά το σύνολο των στοιχείων δείχνει ότι και τα δύο μπορεί να είναι χαμηλότερα σε σχέση με τους ενήλικες".

Σε ένα τρίτο έγγραφο, στις 29 Απριλίου, ο καθηγητής Ράσελ Βίνερ του University College London και η Δρ Ρόζαλιντ 'Εγκο της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου επισήμαναν ότι τα κλινικά δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαιωνουν ότι τα παιδιά έχουν κυρίως λιγότερο συμπτωματική νόσο και λιγότερο σοβαρή σε σχέση με τους ενήλικες.

"Τα στοιχεία παραμένουν ασαφή τόσο για την ευαισθησία όσο και για τη μεταδοτικότητα των παιδιών, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι και τα δύο μπορεί να είναι χαμηλότερα", ανέφεραν οι Βίνερ και 'Εγκο.

"Οι ορολογικές μελέτες αρχίζουν να είναι διαθέσιμες στο ιστορικό μόλυνσης των παιδιών με κάποιες να υποδηλώνουν χαμηλά ποσοστά μόλυνσης", ανέφεραν. "Αυτά πρέπει να ερμηνευθούν με προσοχή".

"Υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία σχετικά με τη μετάδοση από τα παιδιά, με κάποια να κλίνουν προς τη χαμηλότερη μετάδοση από τα παιδιά".

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δώρο Πάσχα: Πώς και πότε θα δοθεί στους εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης

Σχετικές ειδήσεις