ΚΟΣΜΟΣ

Η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Αλ Σίσι

Η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Αλ Σίσι
IN TIME

Η ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν κατά τη σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, τονίζει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν τρόπους για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού, έτσι ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην υγεία, την οικονομία και τον κοινωνικό τομέα.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν παράλληλα στο Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο στη ΝΑ Μεσόγειο, όπου ο Κύπριος πρόεδρος επαίνεσε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε στον Αιγύπτιο ομόλογό του την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους αγώνες και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αίγυπτος για την επίτευξη σταθερότητας στην περιοχή όσο και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης.

Τέλος, οι πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης, εκφράζοντας από κοινού την άποψη ότι είναι ανάγκη να στηριχθούν οι σχετικές διεθνείς προσπάθειες στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας του Βερολίνου, απορρίπτοντας παράλληλα τις όποιες εξωτερικές παρεμβάσεις στο θέμα αυτό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση - βιτριόλι: Το «σύνδρομο του καθρέφτη», το «σάρωμα» του κινητού και η κατάθεση του ταξίτζη

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων