ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστική ιστορία ασθενή με κορονοϊό που ξύπνησε μετά από 20 ημέρες σε κώμα

Σοκαριστική ιστορία ασθενή με κορονοϊό που ξύπνησε μετά από 20 ημέρες σε κώμα

Ένα μικρό θαύμα αποτελεί η ιστορία επιβίωσης ενός άνδρα από την Αριζόνα ο οποίος μολύνθηκε με κορωνοϊό.

Ο Έντι Κέις είναι ένας από τα εκατομμύρια των Αμερικανών που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Τα συμπτώματά του ήταν τόσο έντονα που μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας διασωληνώθηκε για να πέσει στη συνέχεια σε τεχνητό κώμα.

Μετά από 20 ημέρες ξύπνησε… παράλυτος.

Ο ίδιος θυμάται ότι ξύπνησε στο δωμάτιο του νοσοκομείου και του πήρε λίγο χρόνο να ανακτήσει τη συνείδησή του, όταν διαπίστωσε ότι ήταν περικυκλωμένος από μηχανήματα και διασωληνωμένος.

Δείτε την gallery:

Σκεπτόμενο αρχικά ότι είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ή ότι του συνέβη κάτι απρόοπτο, η σύζυγός του τον ενημέρωσε ότι είχε κορωνοϊό.

Ο Κέις ξύπνησε από το κώμα χωρίς να μπορεί να κουνήσει τα άκρα του. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο CNNi, του πήρε αρκετές ημέρες για να μάθει να στέκεται, να γράφει και να περπατάει.

«Οι περισσότεροι γιατροί δεν γνώριζαν αν η ζημιά θα είναι μόνιμη και αυτό ισχύει ακόμη και σήμερα για πολλές περιπτώσεις», λέει ο Έντι Κέις.

«Ευτυχώς οι πνεύμονές μου δουλεύουν καλά και αναπνέωελεύθερα. Ξυπνάω μέσα στη νύχτα για να βεβαιωθώ ότι είμαι καλά», προσθέτει εμφανώς ανακουφισμένος που η ταλαιπωρία του μοιάζει να φτάνει στο τέλος της.

Στο διάστημα που ο σύζυγός της έμεινε σε κώμα η γυναίκα του Έντι, Αν, πάσχιζε να διατηρήσει την επαφή του με το περιβάλλον ζητώντας από τις νοσοκόμες να παίζουν στο δωμάτιο την αγαπημένη του μουσική τζαζ και μιλώντας του στο τηλέφωνο.

Και οι δύο περιγράφουν τη στιγμή που ξαναείδαν ο ένας τον άλλον ως μία από τις πιο συναισθηματικές της ζωής τους.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: «Ανέβασε» αυτή τη φωτογραφία της κόρης της και «γκρέμισε» το Instagram (pics)