ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 150.000

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 150.000
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε την Τετάρτη (29/7)  το όριο των 150.000 θανάτων εξαιτίας του COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς κατέγραψε τον πρώτο θάνατο στην επικράτειά της εξαιτίας της ασθένειας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Συνολικά, έχουν διαγνωστεί πάνω από 4,41 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, στη χώρα, με βάση την καταμέτρηση της σχολής αυτής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που ανανεώνεται σε πραγματικό χρόνο.

Με σχεδόν 150.500 νεκρούς συνολικά, αριθμό ίσο με ολόκληρο τον πληθυσμό στην πόλη Σαβάνα (Τζόρτζια), οι ΗΠΑ απέχουν πολύ από τη Βραζιλία (90.134 θάνατοι), το Ηνωμένο Βασίλειο (45.878), το Μεξικό (45.361) και την Ιταλία (35.123) στην πρώτη πεντάδα της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης των χωρών που θρηνούν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, πέθαναν άλλοι 1.267 ανθρώποι εξαιτίας του COVID-19. Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρά χαμηλότερος από τον απολογισμό της προηγουμένης, ο οποίος πλησίασε τους 1.600 νεκρούς, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι μηνών.

Καταγράφηκαν παράλληλα πάνω από 68.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα του Τζονς Χόπκινς ως χθες Τετάρτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας), έπειτα από μια ελαφριά μείωση του αριθμού των μολύνσεων το Σαββατοκύριακο.

Αφού γνώρισε μια κάποια βελτίωση της κατάστασης περί τα τέλη της άνοιξης, η ισχυρότερη δύναμη του κόσμου βλέπει από τα τέλη του Ιουνίου την πανδημία να εξαπλώνεται ξανά με τρομακτικούς ρυθμούς, ειδικά στο νότιο και στο δυτικό τμήμα της.

Η Φλόριντα προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Κατέγραψε χθες Τετάρτη 216 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ρεκόρ στην τουριστική αυτή πολιτεία, αντιμέτωπη με μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ και ανεπάρκειες στην ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Συνολικά έχει διαγνωστεί επισήμως η μόλυνση 451.423 ανθρώπων στη Φλόριντα, πολιτεία με πληθυσμό 21 εκατομμυρίων κατοίκων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αιγαίο όπως… Έβρος!