ΚΟΣΜΟΣ

Το τερμάτισαν! Ούτε μάσκα, ούτε πλαστική ασπίδα – Δείτε τι φορούν για προστασία από τον κορονοϊό

Το τερμάτισαν! Ούτε μάσκα, ούτε πλαστική ασπίδα – Δείτε τι φορούν για προστασία από τον κορονοϊό

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το τερμάτισαν! Ούτε μάσκα, ούτε πλαστική ασπίδα – Δείτε τι φορούν για προστασία από τον κορονοϊό

Μηχανικοί από την Κολομβία σχεδίασαν ειδικό κράνος παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιούν οι αστροναύτες για να λειτουργήσει ως «φούσκα προστασίας» κατά του κορονοϊού.

Το φουτουριστικό κάλυμμα προορίζεται για χρήση από άτομα που είναι πιο ευάλωτα και που «ζουν πραγματικά την καθημερινή τους ζωή με πολύ μεγάλο κίνδυνο να αρρωστήσουν», δήλωσε ο μηχανικός, Αντρές Φελίπε Γιράλντο.

Δείτε την gallery:

Σύμφωνα με τον συν-δημιουργό του κράνους, Ρικάντρο Αντρέθ Κόντε, το αντικείμενο θα ταίριαζε επίσης και σε όποιο θέλει να «προστατευτεί από την ασθένεια, η οποία έχει ήδη μολύνει περίπου 296.000 και σκότωσε πάνω από 10.000 άτομα στην Κολομβία».

Μάλιστα, όπως εξηγούν οι μηχανικοί, το αντικείμενο που δημιούργησαν ήταν αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας σχεδίασης, καθώς ήδη απέρριψαν τουλάχιστον 84 προηγούμενες προσπάθειες για τα εν λόγω «κράνη μάσκες».

Το κράνος αποτελείται από μια πλαστική δομή, ένα ηλεκτρικό εξάρτημα, φίλτρα και μια μπαταρία που επιτρέπει την κυκλοφορία καθαρού αέρα μέσα.

Ζυγίζει μόλις 650 γραμμάρια και επιτρέπει στον χρήστη να μιλά στο τηλέφωνο χωρίς προβλήματα, όπως φαίνεται άλλωστε και στο βίντεο.

Εκτιμάται σε 400.000 κολομβιανά πέσος, κάτι λιγότερο από 110 ευρώ ή 130 δολάρια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Λάρισα: Επτά νοσοκομειακοί γιατροί θετικοί στον ιό