ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 250.000 τα κρούσματα

Κορονοϊός - Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 250.000 τα κρούσματα
Associated Press

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Τουρκία ξεπέρασε τις 250.000, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλες 1.233 μολύνσεις, ενώ οι νεκροί πλησιάζουν τους 6.000.

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι άλλοι 22 άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 5.996.

Από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί, οι 231.971 έχουν αναρρώσει.

«Η πλειοψηφία των νέων ασθενών μπορεί εύκολα να θεραπευτεί. Αλλά αυξάνεται ο αριθμός των σοβαρά ασθενών, η θεραπεία των οποίων είναι δύσκολη» ανέφερε μέσω του Twitter ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Bloomberg: Βρέθηκε μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού δέκα φορές πιο ισχυρό

Την ίδια ώρα, μεγάλη ανησυχία προκαλεί δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρει ότι ανακαλύφτηκε στην Μαλαισία ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, 10 φορές ισχυρότερο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει βρεθεί και σε άλλες χώρες και ονομάζεται D614G ενώ έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον τρία από τα 45 κρούσματα μιας συρροής που ξεκίνησε από τον ιδιοκτήτη ενός εστιατορίου που επέστρεψε από την Ινδία και παραβίασε την 14ήμερη καραντίνα αλλά και σε μία ακόμη συρροή κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε ανθρώπους που επέστρεψαν από τις Φιλιππίνες.

Η νέα αυτή αναφορά ανατρέπει τα δεδομένα καθώς το μεταλλαγμένο αυτό στέλεχος μπορεί να σημαίνει ότι οι μελέτες για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μπορεί να είναι ελλιπείς ή αναποτελεσματικές έναντι της μετάλλαξης, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Υγείας της Μαλαισίας, Noor Hisham Abdullah.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την άλλη μεριά λέει δεν υπάρχουν στοιχεία ότι προκαλεί σοβαρότερη λοίμωξη.

Όπως αναφέρει το δίκτυο το μεταλλαγμένο αυτό στέλεχος φαίνεται να επικρατεί σιγά-σιγά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Οι άνθρωποι πρέπει να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν περισσότερα μέτρα προστασίας επειδή αυτό το στέλεχος έχει πλέον βρεθεί στη Μαλαισία», έγραψε ο Noor Hisham στο Facebook το Σάββατο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακαβιά: «Αφήστε με να πάω σπίτι μου στην Ελλάδα» - Συγκινεί αγοράκι με το διαβατήριο στα χέρια