ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Αποκάλυψη του Μπιλ Γκέιτς: Πότε θα τελειώσει η πανδημία

Κορονοϊός - Αποκάλυψη του Μπιλ Γκέιτς: Πότε θα τελειώσει η πανδημία
Associated Press

Την εκτίμηση ότι η πανδημία του κορονοϊού η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, μέχρι στιγμής, θα έχει αντιμετωπιστεί μέχρι το τέλος του 2021, εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς.

Μιλώντας στο περιοδικό Economist, o «ιθύνων νους» της Microsoft υποστηρίζει ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα, και ο αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει το εκατομμύριο.

Ο επιχειρηματίας μπορεί να προβλέπει ότι η πανδημία θα τελειώσει μέχρι το τέλος του 2021, τονίζει παρόλα αυτά ότι «το ανθρώπινο κόστος θα είναι μεγάλο, ιδίως στις φτωχότερες χώρες, όπου η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι αφενός δύσκολη και αφετέρου ελλειπής».

Για τις μάσκες και όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ με τη χρήση τους ο Μπιλ Γκέιτς είπε ότι μια μερίδα των Αμερικανών αρνούνται να τη φορέσουν θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την οργή και την πολιτική τους αντίδραση.

Οι ΗΠΑ θρηνούν 174.255 νεκρούς από τον κορονοϊό και ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι η χώρα ήταν ανέτοιμη για μια τέτοια πανδημία καθώς τα τεστ γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, σε αντίθεση με την Κίνα, που έκανε, όπως είπε χαρακτηριστικά «πολλή καλή δουλειά στην καταστολή του ιού».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη συνέντευξη:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία - Κορονοϊός: Οριστικές αποφάσεις σήμερα - Μάσκες και επιφυλακή μέχρι το πρώτο κουδούνι