ΚΟΣΜΟΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει το κάψιμο της αφίσας του Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει το κάψιμο της αφίσας του Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής (28/8), καταδίκασε την ενέργεια δύο Κούρδων να κάψουν αφίσα με το πρόσωπο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν έξω από το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Αναφορικά με τα σημερινά γεγονότα έμπροσθεν του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει πλήρως κάθε ενέργεια που δεν συνάδει με το πνεύμα ειρηνικής διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ενώ οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες».

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη σε διαδήλωση αντιεξουσιαστών για το θάνατο της Εμπρού Τιμτίκ.

Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο ύψος του Τουρκικού Προξενείου.

Δύο Κούρδοι πυρπόλησαν χάρτινη επιγραφή με το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο Κούρδοι προσήχθησαν από την Αστυνομία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή δήλωση από Μακρόν: Βάζει «κόκκινες γραμμές» στην Τουρκία