ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Μαδρίτη: Σε καραντίνα από σήμερα (28/09) ένα εκατομμύριο κάτοικοι

Κορονοϊός - Μαδρίτη: Σε καραντίνα από σήμερα (28/09) ένα εκατομμύριο κάτοικοι
ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Κορονοϊός: Οι κάτοικοι της περιφέρειας της Μαδρίτης βγαίνουν πλέον από τη συνοικία μόνο για λόγους πρώτης ανάγκης.

Σε εφαρμογή μπαίνουν από σήμερα (28/09) νέα μέτρα για ένα εκατομμύριο κατοίκους της περιφέρειας της Μαδρίτης. Τα μέτρα αυτά αφορούν επιπλέον 167.000 ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να βγαίνουν από τη συνοικία τους παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως να πάνε στην εργασία τους, να επισκεφθούν γιατρό ή να πάνε τα παιδιά στο σχολείο.

Οι πολίτες ωστόσο έχουν το δικαίωμα να μετακινούνται ελεύθερα μέσα στη συνοικία τους και δεν είναι συνεπώς περιορισμένοι στο σπίτι.

Τα μέτρα αυτά ίσχυαν ήδη εδώ και μία εβδομάδα για περισσότερους από 850.000 ανθρώπους, κυρίως στις λιγότερο προνομιούχες συνοικίες ή κοινότητες της νότιας Μαδρίτης, όπου οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται για να καταγγελθεί μια κατάσταση που πολλοί θεωρούν άδικη.

Συνολικά σχεδόν το 15% των κατοίκων της περιφέρειας αυτής με πληθυσμό 6,6 εκατ. ανθρώπους υπόκειται πλέον στους περιορισμούς αυτούς.

Όμως η κεντρική κυβέρνηση, η οποία κρίνει αυτά τα μέτρα ανεπαρκή, επιδόθηκε σ' ένα μπρα-ντε-φερ με την περιφέρεια για να την ωθήσει να υιοθετήσει πιο δραστικά μέτρα και την απείλησε να τα επιβάλει εκείνη, αν η περιφέρεια δεν αναλάβει δράση.

Στην Ισπανία, οι περιφέρειες είναι αρμόδιες για τον τομέα της υγείας.

«Η υποχρέωση της περιφέρειας, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, οφείλει να είναι να σταματήσει τη διάδοση της Covid», επέμεινε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Antena 3.

Η Ισπανία έχει καταγράψει περισσότερα από 700.000 κρούσματα και περισσότερους από 31.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας, ενώ η Μαδρίτη είναι το επίκεντρο του δεύτερου κύματος της επιδημίας.

Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο με 1.000 επιβάτες – Βρέθηκαν 12 κρούσματα στο πλήρωμα