ΚΟΣΜΟΣ

Πομπέο σε Άγκυρα: Ο εκφοβισμός δεν είναι τρόπος επίλυσης διαφορών – Κάντε πίσω για τους S-400

Πομπέο σε Άγκυρα: Ο εκφοβισμός δεν είναι τρόπος επίλυσης διαφορών – Κάντε πίσω για τους S-400

«Ο εξαναγκασμός, ο εκφοβισμός, η στρατιωτική δραστηριότητα δεν αποτελούν τρόπους επίλυσης», τόνισε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Αιχμές για τη στάση της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, λίγο μετά την επίσκεψή του στη χώρα μας.

Σε συνέντευξή του, ο κ. Πομπέο ερωτήθηκε αν «το ΝΑΤΟ έχει “χάσει” την Τουρκία;». Απαντώντας σημείωσε: «Δεν χρειαζόμαστε αυτό το σενάριο. Χρειαζόμαστε η Τουρκία να είναι ένας καλός εταίρος στο ΝΑΤΟ για να βοηθήσει στην ασφάλεια της νότιας πλευράς της Συμμαχίας. Είναι κρίμα που επέλεξαν να κάνουν αυτό, αγοράζοντας το οπλικό σύστημα των S-400. Τους καλούμε να αναθεωρήσουν και να κάνουν πίσω. Η Τουρκία πρέπει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ.»

Σχετικά με την επίσκεψή του στην Ελλάδα και την Κύπρο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε: «Πήγα στην περιοχή για να διασφαλίσω ότι οι εταίροι του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στην Ανατολική Μεσόγειο, θα βρουν έναν ειρηνικό τρόπο να επιλύσουν τις διαμάχες για τις θαλάσσιες ζώνες. Υπάρχει μια διαφωνία για τα χωρικά ύδατα. Εντάξει. Υπάρχουν μηχανισμοί, υπάρχουν νομικοί μηχανισμοί, διεθνείς κανόνες, οι οποίοι μπορούν να το επιλύσουν. Ο εξαναγκασμός, ο εκφοβισμός, η στρατιωτική δραστηριότητα δεν αποτελούν τρόπους επίλυσης. Ελπίζω ότι κάθε εμπλεκόμενο μέρος θα το δει και θα επιστρέψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επιλύοντας τις διαφορές για τις θαλάσσιες ζώνες».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Στο επίπεδο 3 η Αττική