ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση στην Καλιφόρνια, απομακρύνθηκαν 60.000 κάτοικοι

ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση στην Καλιφόρνια, απομακρύνθηκαν 60.000 κάτοικοι

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε θαμνώδη έκταση στην περιοχή του Λος Άντζελες, οδηγώντας τις αρχές να απομακρύνουν περίπου 60.000 κατοίκους της πόλης Ερβάιν, την ώρα που η Καλιφόρνια έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό για τις φωτιές.

Η φωτιά "Silverado Fire" εκδηλώθηκε στις 06.47 το πρωί τοπική ώρα στους λόφους του Ερβάιν (σε απόσταση περίπου 60 χλμ νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες) και είχε κάψει ήδη 8.000 στρέμματα τέσσερις ώρες αργότερα, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με ριπές στα 100 και πλέον χλμ/ώρα, δεν τροφοδοτούν απλά τις φλόγες, αλλά εμποδίζουν επίσης τις επιχειρήσεις των εναέριων μέσων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Για προληπτικούς λόγους, οι αρχές του Ερβάιν διέταξαν την απομάκρυνση των περίπου 60.000 κατοίκων συνοικιών, που ενδεχομένως θα απειληθούν από τις φλόγες. Όλα τα σχολεία, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή, όπου ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει από τους πυκνούς καπνούς, σύμφωνα με μαρτυρίες, έχουν επίσης κλείσει, σύμφωνα με την αστυνομικό Κάρι Ντέιβις από την αστυνομία του Ερβάιν.

«Επικρατεί τρέλα. Ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο, τα μάτια, η μύτη και ο λαιμός μας καίνε. Λέγαμε ότι είχε πέσει η νύχτα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρεντερίκ Τουρνάντρ, ένας Γάλλος η επιχείρηση του οποίου βρίσκεται στο Ερβάιν.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες έχουν θέσει μια τεράστια περιοχή στα περίχωρα του Λος Άντζελες σε κόκκινο συναγερμό για πυρκαγιές έως αύριο το απόγευμα λόγω των ισχυρών ανέμων. Ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί για το μεγαλύτερο μέρος της Καλιφόρνιας, ιδίως το βόρειο τμήμα της πολιτείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Ο «πόλεμος» με Μακρόν και ΗΠΑ ξυπνά τους τζιχαντιστές