ΚΟΣΜΟΣ

Λουξεμβούργο - Κορονοϊός: Κλείνουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου μπαρ, εστιατόρια, γήπεδα

Λουξεμβούργο - Κορονοϊός: Κλείνουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου μπαρ, εστιατόρια, γήπεδα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε σήμερα ότι από την Πέμπτη και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα κλείσουν τα μπαρ και τα εστιατόρια, καθώς επίσης και οι πολιτιστικοί χώροι και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα οποία εγκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το κοινοβούλιο.

«Η κατάσταση δεν είναι καταστροφική αλλά θέλουμε να έχουμε ένα περιθώριο ελιγμών, κυρίως για να διασφαλίσουμε ότι μεσοπρόθεσμα η νοσοκομειακή περίθαλψη θα συνεχιστεί φυσιολογικά», εξήγησε ο πρωθυπουργός Ξαβιέ Μπετέλ.

Κάθε νοικοκυριό θα μπορεί στο εξής να δέχεται μόνο δύο επισκέπτες, από τέσσερις μέχρι σήμερα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23.00 μέχρι τις 6.00 θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Η υπουργός Υγείας Πολέτ Λενέρ εξήγησε ότι η κατάσταση έχει «σταθεροποιηθεί σε υπερβολικά υψηλό επίπεδο». Με 1.279 κρούσματα Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους, το Λουξεμβούργο είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, αλλά θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες της απόστασης και της χρήσης μάσκας, υπενθύμισε ο Μπετέλ, προσθέτοντας ότι «είναι προτιμότερο να εγκαταλείψουμε λίγη από την ελευθερία μας σήμερα για να έχουμε περισσότερη σε τρεις εβδομάδες».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Lockdown: Γιατί δεν θα ανοίξει τίποτα μέχρι την Πρωτοχρονιά