ΚΟΣΜΟΣ

Λήξη συναγερμού σε αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Λήξη συναγερμού σε αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Έληξε ο συναγερμός στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, μετά από μια φερόμενη απειλή για έναν άνδρα, ζωσμένο με εκρηκτικά.

Ο άνδρας τελικά δεν είχε εκρηκτικά στην κατοχή του. Συνελήφθη από μονάδα επέμβασης της ολλανδικής αστυνομίας, την ώρα που κρυβόταν στις τουαλέτες του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες, αυτός ο άνδρας βρισκόταν στις τουαλέτες του αεροδρομίου και ήταν «αναστατωμένος», ενώ δήλωσε σε περαστικούς ότι έχει μαζί του μία βόμβα. Λίγο νωρίτερα είχε γευματίσει σε ένα εστιατόριο του αεροδρομίου, όμως αρνήθηκε να πληρώσει.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ρόμπερτ φαν Κάπελ, δήλωσε ότι ο άνδρας «δεν είχε μαζί του κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά του και σε αυτό το στάδιο προσπαθούμε να καθορίσουμε την ταυτότητά του και ποια ήταν ακριβώς τα κίνητρά του».

Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες πληροφορίες υπογραμμίζοντας ότι «διεξάγεται έρευνα».

Οι τερματικοί σταθμοί 1 και 2 του αεροδρομίου Σίπχολ, που εξυπηρετούν διεθνείς πτήσεις, εκκενώθηκαν περίπου στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας) μετά το συναγερμό. Οι σταθμοί έχουν πλέον ανοίξει.