ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός ΗΠΑ: 2.439 νεκροί σε 24 ώρες - Ο μεγαλύτερος απολογισμός των τελευταίων 6 μηνών

Κορονοϊός ΗΠΑ: 2.439 νεκροί σε 24 ώρες - Ο μεγαλύτερος απολογισμός των τελευταίων 6 μηνών
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Οι ΗΠΑ θρήνησαν την Τετάρτη (25/11), παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών, πάνω από 2.400 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, επίπεδο στο οποίο είχαν να φθάσουν έξι μήνες.

Ταυτόχρονα καταγράφηκαν σχεδόν 200.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 τοπική ώρα (03:30 ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας).

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία διαπιστώθηκαν πάνω από 2.000 θάνατοι εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Το επίπεδο των 2.400 θανάτων μέσα σε μια μέρα είχε να ξεπεραστεί από τις αρχές του Μαΐου, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας έφθανε στην κορύφωσή του.

Μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η οποία βρίσκεται σε φάση «εκθετικής» εξάπλωσης σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, αρκετές πολιτείες, η μια μετά την άλλη, επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, παρά την έναρξη της περιόδου των εορτών.

Οι Ευχαριστίες είναι λαοφιλής, μεγάλη οικογενειακή γιορτή στις ΗΠΑ, σημαντικότερη ακόμα και από τα Χριστούγεννα για αρκετούς, με οικογένειες και φίλους να κάθονται γύρω από το τραπέζι για να γευτούν την παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα.

Χωρίς να φθάσουν στο σημείο να εισηγηθούν απαγόρευση των μετακινήσεων, τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνέστησαν, για πρώτη φορά, στους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν για τη γιορτή φέτος.

Όμως οι εικόνες των εκατομμυρίων Αμερικανών στα κατάμεστα αεροδρόμια στο Σικάγο, στην Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη, εντείνουν την ανησυχία.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς από αυτήν ανέρχεται ως εδώ σε 262.080 νεκρούς επί συνόλου 12,7 εκατομμυρίων μολύνσεων, κατά το Τζονς Χόπκινς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν ο... μάγος της στρογγυλής θεάς (videos-photos)