ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα αποκαλύπτει: Ο κορονοϊός κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ από το Δεκέμβριο του 2019

Έρευνα αποκαλύπτει: Ο κορονοϊός κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ από το Δεκέμβριο του 2019
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Κρούσματα του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ πριν από το Δεκέμβριο του 2019 εντόπισαν σύμφωνα με μελέτη ερευνητές του αμερικανικού κέντρου αντιμετώπισης μολυσματικών ασθενειών (CDC).

Με βάση την έρευνα, τα υπήρχαν κρούσματα εβδομάδες πριν από τις πρώτες "επίσημες" περιπτώσεις κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στην Κίνα και το πρώτο κρούσμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, καταγράφτηκαν 106 άτομα θετικά στον κορονοϊό σε 7.389 δείγματα αίματος αιμοδοτών, που συλλέχθηκαν από εννέα Πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ 13 Δεκεμβρίου και 17 Ιανουαρίου.

Τα δείγματα συγκεντρώθηκαν από τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και εστάλησαν στο CDC προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο έχουν αναπτυχθεί αντισώματα κατά του ιού.

«Τα ευρήματα αυτής της έκθεσης δείχνουν ότι οι λοιμώξεις του SARS-CoV-2 ενδέχεται να υπήρχαν στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2019, νωρίτερα από ό, τι είχε αναγνωριστεί προηγουμένως», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες αναφορές για την μυστηριώδη πνευμονία που εξαπλώθηκε στο Ουχάν της Κίνας, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019.

Αφού πολλαπλασιάστηκε γρήγορα σε όλη την πόλη της Ουχάν, αλλά και της επαρχίας Χουμπέι τις επόμενες εβδομάδες, η ασθένεια εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, με την πρώτη περίπτωση στις ΗΠΑ να καταγράφεται στις 19 Ιανουαρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.199 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Στους 111 οι θάνατοι, στους 596 οι διασωληνωμένοι