ΚΟΣΜΟΣ

«Κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου αγκαλιά...» - Ραγίζει καρδιές το μήνυμα για τη μικρή Βιργινία

«Κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου αγκαλιά...» - Ραγίζει καρδιές το μήνυμα για τη μικρή Βιργινία
AP Images

Τραγωδία στη Γερμανία: Συγκλονίζει το αποχαιρετιστήριο μήνυμα που άφησαν οι άνθρωποι του Γιώργου Κομπιλίρη, ο οποίος σκοτώθηκε στο Τρίερ, κρατώντας αγκαλιά την ηλικίας δύο μηνών κόρη του, Βιργινία.

Το συγκινητικό σημείωμα των συγγενών του Έλληνα οδοντιάτρου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βιργινία μου κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου αγκαλιά να σε προσέχει εκεί ψηλά. Φύλαγε την μανούλα σου και τον αδερφούλη σου σαν άγγελος που έγινες».

Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια και της 18άχρονης, Τζέσικα Μάγιερ, η οποία επισκεπτόταν τον 45χρονο οδοντίατρο ως ασθενής του.

«Ήταν πολύ αγαπητός. Φρόντιζε να μη φοβούνται τα παιδιά στο ιατρείο του, εξηγώντας τους τι θα κάνει και πώς θα το κάνει. Όταν συναντούσε ασθενείς του στην πόλη, τους χαιρετούσε και τους ρώταγε πώς τα περνούν. Ο γιατρός ήταν ένας αφοσιωμένος πατέρας. Ήταν πολύ περήφανος όταν έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς. Τον βλέπαμε να σπρώχνει στους δρόμους το καροτσάκι με το μωρό του», ανέφερε συγκλονισμένη, για να συνεχίσει: «Η κορούλα του, η Βιργινία, γεννήθηκε πρόσφατα κι ο γιατρός έγινε για δεύτερη φορά πατέρας. Γνώριζαν τον γιο του, ηλικίας ενάμιση έτους, τον είχα δει μια φορά».

«Έβαλα αμέσως τα κλάματα, ένιωσα συντριβή»

Η Τζέσικα αποκάλυψε ότι πληροφορήθηκε το τραγικό συμβάν από τους γονείς της, την ώρα που έκανε μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά της. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η τραγωδία συνέβη την ώρα που έκανε μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά του. Είναι πολύ διαφορετικό όταν γνωρίζεις τα θύματα σε τέτοιες περιπτώσεις. Έβαλα αμέσως τα κλάματα όταν το έμαθα, ένιωσα συντριβή».

trier-germany.jpg

Αυτός είναι ο δράσης

Ο 51χρονος Γερμανός, Μπερντ Β. ήταν ο δράστης του φονικού στο Τρίερ. Με το τζιπ του, το οποίο οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, έπεσε σκόπιμα πάνω στο πλήθος, σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας άλλα 18.

Ο Μπερντ εργαζόταν ως επόπτης βάρδιας, αλλά παραιτήθηκε από τη δουλειά του. Όπως αναφέρει πρώην συνάδελφος του: «Ήταν πολύ φιλικός και ανοικτός χαρακτήρας. Αλλά τον εγκατέλειψε η σύντροφός του κι εξαφανίστηκε με τον καλύτερό του φίλο».

Η μητέρα του πέθανε το 2010, τότε αναγκάστηκε να πουλήσει το πατρικό του και με τα χρήματα που πήρε αγόρασε το τζιπ, με το οποίο σκόρπισε τον θάνατο στο κεντρικό πεζοδρόμιο του Τρίερ. Τις τελευταίες εβδομάδες ζούσε μέσα στο αυτοκίνητο και τις περισσότερες φορές ήταν μεθυσμένος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν έμεινε άνεργος μεταβίβασε το όχημα του σε ένα γνωστό του πρόσωπο, καθώς δεν θα είχε δικαίωμα να πάρει επίδομα ανεργίας αν διέθετε περιουσιακά στοιχεία στο όνομα του.

germany-trier.jpg

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις γιορτές: Παρουσία αστυνομικών στις μεγάλες εκκλησίες