ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός από τους ειδικούς: Η ανοσία είναι ακόμη μακριά - «Τα χειρότερα είναι μπροστά μας»

Συναγερμός από τους ειδικούς: Η ανοσία είναι ακόμη μακριά - «Τα χειρότερα είναι μπροστά μας»
AP PHOTOS

«Ανάσα» σε όλο τον κόσμο έδωσε η έναρξη των εμβολιασμών - Σε συναγερμό ο πλανήτης για τη «μετάλλαξη του Λονδίνου»

Η 27η Δεκεμβρίου θα είναι αναμφισβήτητα μια ημέρα που θα έχει τη δική της σημασία για την ιστορία, καθώς αποτέλεσε «αχτίδα» ελπίδας και αισιοδοξίας για τον υγειονομικό κλάδο παγκοσμίως.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», πως τα «Τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά μας», παρόλο που οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει και οι ευάλωτες ομάδες δέχονται τις πρώτες δόσεις.

«Προ των πυλών» βρίσκεται η «μετάλλαξη του Λονδίνου», η οποία εγείρει την ανησυχία της παγκόσμιας κοινότητας, καθώς εντοπίζεται σε όλο και περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο, προκαλώντας την έντονη ανησυχία όλων.

Σε συνέντευξύ του στο CNN, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, τόνισε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, ενώ εστίασε στην αριθμητική άνοδο των κρουσμάτων που αναμένεται να καταγραφεί μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, εξαιτίας της αύξησης των μετακινήσεων.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανησυχία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο και ευθυγραμμίστηκε στην άποψη ότι οι σκοτεινές ημέρες είναι μπροστά.

«Η πανδημία του κορονοϊού, δεν θα είναι η τελευταία», διεμήνυσε, από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, καταγγέλλοντας μυωπικές συμπεριφορές αρχηγών κρατών.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται, πάντως, ολόκληρος ο πλανήτης εξαιτίας της ταχείας μετάδοσης του νέου μεταλλαγμένου στελέχους κορονοϊού.

Είναι γεγονός πως η εξάπλωσή του μεταλλαγμένου ιού έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, καθώς έχει εντοπιστεί εκτός από τη Βρετανία και στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, το Ισραήλ, τη Σουηδία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα - Τα μηνύματα και το στοίχημα της επόμενης μέρας