ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια ανησυχία: Ο Π.Ο.Υ. προειδοποιεί για νέα πανδημία

Παγκόσμια ανησυχία: Ο Π.Ο.Υ. προειδοποιεί για νέα πανδημία

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έχει «γονατίσει» τον πλανήτη, ωστόσο φαίνεται πως σύντομα η ανθρωπότητα θα τεθεί αντιμέτωπη με μια νέα ασθένεια.

Ο κορονοϊός «δεν θα είναι η τελευταία πανδημία που επιτίθεται στους ανθρώπους», προειδοποίησε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ο Π.Ο.Υ., ο οποίος φυσικά και είναι υπεύθυνος για την διατήρηση της παγκόσμιας υγείας, ανακήρυξε τον κορονοϊό ως πανδημία στις 11 Μαρτίου του 2020, όταν ακόμα υπήρχαν 115.000 ενεργά κρούσματα σε 14 χώρες.

Ghebreyesus.jpg
O Ghebreyesus

Πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 75 εκατομμύρια παγκοσμίως, ωστόσο φαίνεται πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει για την ανθρωπότητα.

Ο Ghebreyesus κατηγόρησε τους ανθρώπους για μια «κοντόφθαλμη στάση», ξεχνώντας πως ανά πάσα ώρα και στιγμή μια πανδημία μπορεί να προκαλέσει ολέθρια αποτελέσματα στον πλανήτη.

«Η πανδημία μπορεί να ξεσπάσει κάθε στιγμή όταν διαταράσσεται η σχέση ανθρώπων και ζώων ενώ μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η κλιματική αλλαγή, η οποία μετατρέπει τον πλανήτη σε λιγότερο κατοικήσιμο μέρος», δήλωσε ο Ghebreyesus.

«Η ιστορία μας έχει δείξει πως δεν θα είναι αυτή η τελευταία πανδημία και πως οι επιδημίας είναι ένας τομέας με τον οποίο πρέπει να μάθουμε να ζούμε. Αν επενδύσουμε στη δημόσια υγεία και ως κοινωνία προσεγγίσουμε το θέμα διαφορετικά, περνώντας το από γενιά σε γενιά, τότε έχουμε πολλές ελπίδες. Όταν κλείνει ο κύκλος μιας πανδημίας την ξεχνάμε», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά από εκείνες του επιστήμονα που ανακάλυψε τον Έμπολα, του Jean-Jacques Muyembe Tamfum, ο οποίος προειδοποίησε την ανθρωπότητα για τον ερχομό της «ασθένειας Χ» στο μέλλον, η οποία θα είναι φονικότερη από τον κορονοϊό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα: Εκτέλεσαν 30χρονη μέσα στο σπίτι της - Ήταν ερωμένη πολιτικού!