ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Θαμμένη στο χιόνι η Μαδρίτη ενώ έρχεται παγετός - Αυτοκινητοπομπές για το εμβόλιο κορονοϊού

Ισπανία: Θαμμένη στο χιόνι η Μαδρίτη ενώ έρχεται παγετός - Αυτοκινητοπομπές για το εμβόλιο κορονοϊού
AP

Θαμμένη κάτω από το χιόνι ειναι η Ισπανία μετά την σφορδή χιονόπτωση που έπληξε την κεντρική χώρα, τη χειρότερη από το 1971.

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι Αρχές στην Ισπανία για να καθαρίσουν οι δρόμοι που έχουν καλυφθεί από την έντονη χιονόπτωση προκειμένου να φτάσουν στα νοσοκομεία οι δόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού, αλλά και προμήθειες τροφίμων σε περιοχές που έχουν πληγεί από την καταιγίδα «Φιλομένα».

Στην περιοχή της Μαδρίτης, οι διασώστες διέσωσαν 1.500 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν παγιδευθεί μέσα σε αυτοκίνητα. Οι αρχές είχαν απευθύνει έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους εξαιτίας των κινδύνων να σημειωθούν ατυχήματα και να αυξηθεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει ανακοινώσει προγνώσεις για επικίνδυνες συνθήκες τις επόμενες ημέρες, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να πέσουν μέχρι τους 10 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν αυτή την εβδομάδα και την προοπτική το χιόνι να μετατραπεί σε πάγο και να πέσουν δένδρα που έχουν υποστεί ζημιές.

Δρόμοι συνολικού μήκους περίπου 20.000 χιλιομέτρων έχουν πληγεί από την κακοκαιρία σε όλη την κεντρική Ισπανία και η κυβέρνηση θα στείλει οχηματοπομπές που θα μεταφέρουν το εμβόλιο και τρόφιμα σ' αυτούς που τα χρειάζονται, ανακοίνωσε το Σάββατο, ο υπουργός Μεταφοράν Χοσέ Λουίς Αμπάλος.

Μια 36χρονη γέννησε μέσα σε ασθενοφόρο χθες στη Μαδρίτη, αφού δεν κατέστη δυνατό να φθάσει στο νοσοκομείο εξαιτίας της χιονόπτωσης.

ispania-2.jpg
Το Σάββατο έπεσαν στη Μαδρίτη 20-30 εκατοστά χιονιούAP

Ένας άνδρας και μία γυναίκα πνίγηκαν μέσα σε αυτοκίνητο αφού ποταμός ξεχείλισε κοντά στη Μάλαγα στη νότια Ισπανία, ενώ δύο άστεγοι πέθαναν από το ψύχος στη Μαδρίτη και την Καλαταγιούντ, στα ανατολικά, έκαναν γνωστό αξιωματούχοι.

Η Κρατική Μετεωρολογική Υπηρεσία (AEMET) ανακοίνωσε πως το Σάββατο έπεσαν στη Μαδρίτη 20-30 εκατοστά χιονιού, η μεγαλύτερη ποσότητα από το 1971.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Ένταση στα Ίμια και αλαλούμ στις ΗΠΑ - Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις