ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - «Βόμβα» Πομπέο: Δεν αποκλείεται να έχει ξεφύγει από εργαστήριο στην Ουχάν

Κορονοϊός - «Βόμβα» Πομπέο: Δεν αποκλείεται να έχει ξεφύγει από εργαστήριο στην Ουχάν

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, υποστήριξε πως υπάρχουν πληροφορίες για προέλευση του κορονοϊού σε εργαστήριο που βρίσκεται στην Ουχάν της Κίνας…

Κάλεσμα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να διερευνήσει την πιθανότητα ο κορονοϊός να έχει διαφύγει από λάθος που έγινε σε εργαστήριο της κινεζικής πόλης Ουχάν, έκανε ο Μάικ Πομπέο. Ο απερχόμενος Αμερικανός υπουργός εξωτερικών έκανε λόγο για μυστικές πληροφορίες που υπάρχουν και προκαλούν ανησυχητικά ερωτήματα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το κάλεσμα του Πομπέο στον ΠΟΥ έγινε από το βράδυ της Παρασκευής, με την ερευνητική ομάδα του ΠΟΥ να έχει φτάσει ένα 24ωρο νωρίτερα στην Ουχάν όπου υπό αυστηρή κινεζική εποπτεία διεξάγει την έρευνά του αλλά υπάρχει η πληροφορία πως δεν έχει πρόσβαση στο εν λόγω εργαστήριο.

«Το Πεκίνο συνεχίζει σήμερα να αποκλείει ζωτικής σημασίας πληροφορίες που οι επιστήμονες χρειάζονται για να προστατεύσουν τον κόσμο από αυτόν τον θανατηφόρο ιό και τον επόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάικ Πομπέο ο οποίος υποστηρίζει πως υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν στην προέλευση της πανδημίας.

Μια από αυτές τις πληροφορίες αφορά έναν ισχυρισμό πως οι ερευνητές του εργαστηρίου αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019, έχοντας συμπτώματα κορονοϊού, αλλά και ότι οι εκεί επιστήμονες εργάζονταν πάνω σε έναν ιό νυχτερίδας που μοιάζει γενετικά με την Covid-19 κατά 96,2%. Επίσης, οι πληροφορίες που επικαλέστηκε ο Πομπέο αναφέρουν πως το εργαστήριο αυτό έχει μυστικούς δεσμούς με τον στρατό της Κίνας.

Τη στιγμή, λοιπόν, που οι ειδικοί έχουν απορρίψει την πιθανότητα να είναι ανθρωπογενής ο ιός της Covid-19, ο Μάικ Πομπέο αφήνει να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να έχει κατασκευαστεί και να διέφυγε ή να απελευθερώθηκε σκόπιμα. «Οι τυχαίες λοιμώξεις στα εργαστήρια έχουν προκαλέσει αρκετές προηγούμενες εκδηλώσεις ιών στην Κίνα και αλλού, συμπεριλαμβανομένης της επιδημίας SARS το 2004 στο Πεκίνο που μόλυνε εννέα ανθρώπους και σκοτώνοντας έναν», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Μάικ Πομπέο, το πιο σημαντικό ήταν η πληροφορία που αφορά την ασθένεια των εργαζόμενων στο εργαστήριο της Ουχάν, που είχαν τα συμπτώματα του κορονοϊού, αρκετούς μήνες πριν ξεσπάσει η πανδημία. «Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία του δημόσιου ισχυρισμού του ανώτερου ερευνητή του εργαστηρίου ότι υπήρχε ‘μηδενική μόλυνση’ μεταξύ του προσωπικού και των εκπαιδευόμενων με ιούς SARS-CoV-2 ή SARS», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός.

«Το Εργαστήριο Ιολογίας στην Ουχάν έχει εμπλακεί σε διαβαθμισμένες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων σε ζώα, εκ μέρους του κινεζικού στρατού τουλάχιστον από το 2017», τόνισε επίσης ο Πομπέο που έκανε νέο κάλεσμα στην Κίνα να δώσει το «ΟΚ» έτσι ώστε η ερευνητική ομάδα του ΠΟΥ να έχει ελευθερία κινήσεων και να διεξάγει έρευνα και σε αυτό το εργαστήριο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση: «Να δώσω το θάρρος στις γυναίκες να μιλήσουν»