ΚΟΣΜΟΣ

Top 10: Αυτοί είναι οι δέκα χειρότεροι «κακοί» της Disney

Top 10: Αυτοί είναι οι δέκα χειρότεροι «κακοί» της Disney

Κάθε επιτυχημένη παιδική ιστορία έχει έναν ήρωα κι έναν «κακό» - τον οποίο φυσικά ο ήρωας θα εξολοθρεύσει στο τέλος, ώστε να ζήσουν «αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα». Όσο πιο μοχθηρός ο κακός, τόσο μεγαλύτερη και η αγωνία των μικρών θεατών – αλλά και των μεγαλύτερων, καθώς πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι περισσότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney παρακολουθούνται πολύ άνετα και από ενήλικες.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό αυτών των «κακών» που σημαδεύουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την παιδική ηλικία είναι πως ποτέ δεν «ξεπερνάμε» την απέχθειά μας προς αυτούς: Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το μίσος προς τον Σκαρ, όταν σπρώχνει στον θάνατο τον μπαμπά του Σίμπα, στον Βασιλιά των Λιονταριών…

  1. Σκαρ, Lion King

«Επάξια» λοιπόν ο Σκαρ θεωρείται από τους περισσότερους ο χειρότερος «κακός» των ταινιών της Disney. Το μοχθηρό λιοντάρι, που πάντα ζήλευε τον βασιλιά για την καλή του τύχη, βρήκε επιτέλους έναν τρόπο να τον εκδικηθεί. Όχι μόνο τον έσπρωξε στον θάνατο, αλλά έκανε και τον γιο του, τον Σίμπα, να πιστέψει πως εκείνος ευθυνόταν για τον χαμό του πολυαγαπημένου του πατέρα, με αποτέλεσμα το λιονταράκι να μεγαλώσει τελικά μέσα στην άρνηση, αναφωνώντας μόνο «χακούνα ματάτα», με τους κολλητούς του…

  1. Κλοντ Φρόλo, Παναγία των Παρισίων

Ο υψηλόβαθμος ιερέας – δικαστής που κρατούσε φυλακισμένο μέσα στο καμπαναριό της Παναγίας των Παρισίων τον Κουασιμόδο και ήθελε να εξολοθρεύσει τους Τσιγγάνους και την Εσμεράλδα. Πραγματικά ανατριχιαστική μορφή, που δυστυχώς έχει πολλές ομοιότητες με τα «τέρατα» που κατά καιρούς εμφανίζονται στην ανθρώπινη κοινωνία της «πραγματικής ζωής».

  1. Ούρσουλα, Η Μικρή Γοργόνα

Η κακιά μάγισσα του βυθού που έκλεψε τη φωνή της Άριελ, προκειμένου να της δώσει τα πόδια που τόσο ήθελε για να πάει να βρει τον πρίγκιπά της, ήταν η τρομακτική Ούρσουλα. Έξτρα μπόνους, το καταπληκτικό τραγούδι της, που κλέβει την παράσταση στην ταινία.

  1. Κρουέλα ντε Βιλ, 101 Σκυλάκια Δαλματίας

Η πάρα πολύ κακιά κυρία που ήθελε να γδάρει τα 101 σκυλάκια της Δαλματίας και να τα κάνει γούνα, στην ομώνυμη ταινία, δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα. Το όνομά της μάλιστα και ο χαρακτήρας της ξεπέρασαν τα όρια της ταινίας κι έγιναν… χαρακτηρισμοί για όποιον αδιαφορεί με τέτοιο τρόπο για τα πιο αδύναμα πλάσματα του κόσμου.

  1. Τζαφάρ, Αλαντίν

Ο κακός Τζαφάρ δεν ήθελε απλώς να εξοντώσει τον Αλαντίν, αλλά έκανε και όλους γύρω του να υποφέρουν. Ο Τζαφάρ είναι ίσως ο πιο… «πολιτικός» κακός της Disney, μιας και λέει σε όλους αυτά που θέλουν να ακούσουν, τους παραπλανεί ώστε να περάσει το δικό του και σχεδόν πάντα, τη γλιτώνει αλώβητος.

  1. Γκαστόν, Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Ο μορφονιός του χωριού, θέλει να το παίξει ήρωας και να σκοτώσει το τέρας, απλώς και μόνο γιατί πιστεύει ότι μπορεί. Υποτιμά τις γυναίκες, είναι ματαιόδοξος, εγωιστής και εγωπαθής και υπερβολικά ωραιοπαθής. Μια σειρά χαρακτηριστικών που του δίνουν εύκολα τον τίτλο του πιο εκνευριστικού κακού της Disney.

  1. Άδης, Ηρακλής

Ο κακός της ταινίας Ηρακλής, ο Άδης, κατά κάποιον τρόπο είναι ο πιο… συμπαθής από όλους. Γκρινιάρης, παραπονιάρης και φυσικά, επικίνδυνος, ως θεός του Κάτω Κόσμου, έβαλε δύσκολα στον Ηρακλή, αλλά τελικά, υποτάχθηκε στη μοίρα του κι έχασε…

  1. Μαλέφισεντ, ΩραίαΚοιμωμένη

Προτού την υποδυθεί η Αντζελίνα Τζολί και δώσει άλλη αίγλη στον χαρακτήρα, η μάγισσα Μαλέφισεντ ήταν η πολύ κακιά εχθρός της Ωραίας Κοιμωμένης, εκείνη που έβαλε το αδράχτι να την τσιμπήσει και την έκανε να κοιμάται αιωνίως. Ενδιάμεσα, μεταμορφώθηκε και σε δράκο, ώστε να σπείρει ανενόχλητη το κακό.

  1. Κακιά Βασίλισσα, Χιονάτη

Η εχθρός της Χιονάτης, που όχι μόνο την έδιωξε από το παλάτι, αλλά απαίτησε και την καρδιά της ως απόδειξη της ολοκληρωτικής της εξόντωσης, δεν θα μπορούσε να λείπει από τους «δέκα χειρότερους κακούς» καμίας λίστας.

  1. Γκόθελ, Μαλλιά Κουβάρια

Η Μητέρα Γκόθελ έκλεψε τη Ραπουνζέλ με τα μαγικά μαλλιά και την κρατά κλειδωμένη σ’ έναν πύργο, πείθοντάς την πως οι άνθρωποι θέλουν να την σκοτώσουν, προκειμένου εκείνη να κερδίζει την αιώνια νεότητα. Κι όταν η Ραπουνζέλ επιχειρεί να το σκάσει, την εκδικείται με τον πιο αδυσώπητο τρόπο. Η «Μητέρα» είναι πραγματικά, πολύ κακιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr