ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στη Βραζιλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας για να αντιμετωπιστεί η νέα έξαρση της πανδημίας

Κορονοϊός στη Βραζιλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας για να αντιμετωπιστεί η νέα έξαρση της πανδημίας
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο κυβερνήτης στην πολιτεία Μπαΐα, στη βορειοανατολική Βραζιλία, ανακοίνωσε την Τρίτη (16/2) την επιβολή απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας από την Παρασκευή για να αντιμετωπιστεί η νέα έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το μέτρο θα εφαρμόζεται από τις 22:00 ως τις 05:00 (τοπικές ώρες) για μία εβδομάδα, εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κυβερνήτης Χούι Κόστα. Θα αφορά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πολιτείας περίπου 15 εκατομμυρίων κατοίκων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσάς της, του Σαλβαντόρ.

«Με το μέτρο αυτό ελπίζουμε να σώσουμε ζωές και να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία για εκείνους που τα έχουν ανάγκη», τόνισε ο Κόστα.

Το επίπεδο πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) που είναι εφοδιασμένες με μηχανήματα τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 74%. Ορισμένα νοσοκομεία στην Μπαΐα έχουν ήδη υποστεί κορεσμό, τόνισε ο κυβερνήτης της.

Η καμπύλη των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανεβαίνει εκθετικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών στην πολιτεία, όπου ξεπεράστηκε το όριο των 10.000 εξαιτίας της πάθησης που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ή επιπλοκών της.

55.271 κρούσματα και 1.167 θάνατοι σε 24 ώρες

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 55.271 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.167 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει σχεδόν 10 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, ενώ ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της νόσου που προκαλεί έχει φθάσει ως εδώ τους 240.940, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η Βραζιλία, όπου η πρώτη μόλυνση από τον νέο κορονοϊό επιβεβαιώθηκε την 26η Φεβρουαρίου 2020, καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Πολλές πολιτείες και μητροπόλεις έχουν ήδη καταφύγει στο μέτρο της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας από την εκδήλωση της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 για να αποτρέψουν την εξάπλωση του SARS-CoV-2.

Αντιθέτως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ποτέ δεν επέβαλε ούτε περιορισμούς στην κυκλοφορία, ούτε περιοριστικά μέτρα.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος δεν έχει πάψει να υποβαθμίζει εξαρχής τη βαρύτητα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, κρίνει ότι τα μέτρα αυτά θα έκαναν «χειρότερα» τα πράγματα διότι θα κατάφερναν πλήγμα στη βραζιλιάνικη οικονομία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέταρτη νεκρή στην Ελλάδα από την κακοκαιρία «Μήδεια» - Δεν πρόλαβε το ασθενοφόρο παρά τις αλυσίδες