ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη με δύο αγνοούμενους σε ναυτική βάση στην Ανταρκτική

Έκρηξη με δύο αγνοούμενους σε ναυτική βάση στην Ανταρκτική

Πυρκαγιά προκλήθηκε σε μια ναυτική βάση της Βραζιλίας στην Ανταρκτική με δύο ανθρώπους να αγνοούνται.

Πιο αναλυτικά, η φωτιά ξεκίνησε από το χώρο των ηλεκτρογεννητριών της βάσης Κομαντάντε Φεράζ, στο νησί του Βασιλιά Γεωργίου, σύμφωνα με το πολεμικό ναυτικό της Βραζιλίας.
Αρχικά τραυματίστηκε ένας στρατιώτης και μεταφέρθηκε αρχικά σε μια πολωνική βάση για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί στη βάση Εδουάρδο Φρέι της Χιλής.

Το προσωπικό και οι στρατιώτες της βάσης προσπαθούν να περιορίσουν την έκταση της πυρκαγιάς.

Ωστόσο, περίπου 30 ερευνητές, ένας ορειβάτης και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος της Βραζιλίας που βρίσκονταν στο χώρο έχουν ήδη απομακρυνθεί και φιλοξενούνται προσωρινά σε χιλιανό έδαφος.

Σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία της Χιλής, συνολικά 42 Βραζιλιάνοι και δύο Ισπανοί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην πόλη Πούντα Αρένας η οποία απέχει 3.090 χιλιόμετρα νοτίως του Σαντιάγκο.

Ο υπουργός Άμυνας της Χιλής Αντρές Αλαμάν είπε ότι η βραζιλιάνικη βάση έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Διευκρίνισε ότι οι δύο αγνοούμενοι "πιθανότατα έχουν σκοτωθεί".Να σημειωθεί ότι στη βάση Κομαντάντε Φεράζ πραγματοποιούνταν επιστημονικές έρευνες, κυρίως για τα θαλάσσια οικοσυστήματα.