ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός σαρώνει τη Βραζιλία: 1.386 θάνατοι και 62.715 κρούσματα σε 24 ώρες

Κορονοϊός σαρώνει τη Βραζιλία: 1.386 θάνατοι και 62.715  κρούσματα σε 24 ώρες
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τρίτη (2/32) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 1.386 ασθενείς με την COVID-19 κατέληξαν.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 248.529 νεκρούς επί συνόλου 10.257.875 μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον πλανήτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σε 204 από τις περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν, οι ασθενείς μολύνθηκαν από παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού: 184 μολύνθηκαν από αυτό που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ίδια τη Βραζιλία, οι υπόλοιποι 20 από αυτό που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι εδώ, δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα της επιλεγόμενης νοτιοαφρικάνικης παραλλαγής.

Τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού χαρακτηρίζονται πολύ πιο μολυσματικά έπειτα από πολυάριθμες μεταλλάξεις· τουλάχιστον το ένα, αυτό που ταυτοποιήθηκε αρχικά στη Βρετανία, θεωρείται πιο θανάσιμο.

Τη Δευτέρα,το ινστιτούτο Fiocruz ανακοίνωσε ότι η Βραζιλία θα παραλάβει τη δεύτερη παρτίδα εμβολίων για τον νέο κορονοϊό που παράγει η AstraZeneca σήμερα Τρίτη από την Ινδία.

Η ποσότητά της (2 εκατ. δόσεις) είναι ίση με την πρώτη, που είχε παραδοθεί τον Ιανουάριο.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας έχει διανείμει ως εδώ στις πολιτείες μόλις 11,8 εκατ. δόσεις εμβολίων για τον νέο κορονοϊό: την πρώτη παρτίδα του προϊόντος της AstraZeneca και 9,8 εκατομμύρια δόσεις του CoronaVac.

Προκειμένου να εμβολιαστούν οι επιλεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου — το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι ηλικιωμένοι, οι αυτόχθονες, οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα — η Βραζιλία χρειάζεται 104,2 εκατ. δόσεις. Ο υπολογισμός αυτός βασίζεται στο ότι απαιτούνται δύο δόσεις για τους 49,6 εκατ. ανθρώπους που ανήκουν στις ομάδες αυτές συν το ότι προβλέπονται απώλειες του 5% των δόσεων στο εγχείρημα, κατά το επιχειρησιακό σχέδιο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.