ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία : Η χώρα με τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας απο κορονοϊό στον κόσμο

Σλοβακία : Η  χώρα με τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας απο κορονοϊό στον κόσμο

Δραματική ειναι η κατάσταση στη Σλοβακία που καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας στον κόσμο και επιβάλλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας επέβαλαν από χθες βράδυ οι αρχές στη Σλοβακία, τη χώρα όπου καταγράφεται ο υψηλότερος δείκτης θνητότητας από κορονοϊό στον κόσμο.


Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους, παρά μόνο αν διαθέτουν ειδική άδεια, από τις 20:00 ως τις 05:00, ορίζει κυβερνητικό διάταγμα.


Η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τη 19η Μαρτίου και το μέτρο ενδέχεται να παραταθεί.


Αυστηρές συστάσεις στους κατοίκους να μένουν στο σπίτι και κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνουν οι Αρχές, με εξαίρεση τις επισκέψεις σε γιατρούς, τη μετάβαση στους χώρους εργασίας, ή τις βόλτες με τα ζώα συντροφιάς.


Με πληθυσμό 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων η χώρα-μέλος της Ε.Ε, καταγράφει κατά μέσον όρο 24 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες, με βάση την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο εξαιρετικά υψηλός δείκτης αυτός «οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες και πολλά σφάλματα. «Τα περιοριστικά μέτρα εφαρμόστηκαν πολύ αργά και δεν τηρήθηκαν επαρκώς. Επιπλέον, ο δείκτης θνητότητας οφείλεται στη γενική άσχημη κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στη Σλοβακία», εξηγεί ο Πέτερ Βισολάισκι, πρόεδρος του φορέα που εκπροσωπεί το ιατρικό προσωπικό της χώρας.

Η Σλοβακία έγινε αυτή την εβδομάδα η δεύτερη χώρα-μέλος της ΕΕ, μετά την Ουγγαρία, που παρέλαβε δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτό είναι το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα - Τι προβλέπει για απαγόρευση κυκλοφορίας, μετακινήσεις