ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στο Λονδίνο: Έξαλλοι οι Βρετανοί με το ζεύγος Μέγκαν-Χάρι –Δημοσκόπηση Daily Mail

Οργή στο Λονδίνο: Έξαλλοι οι Βρετανοί με το ζεύγος Μέγκαν-Χάρι –Δημοσκόπηση Daily Mail

H πλειοψηφία των Βρετανών πιστεύει ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είπαν τα «λάθος πράγματα τη λάθος στιγμή», πρέπει να τους αφαιρεθούν οι τίτλοι, δεν αξίζουν να λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση και έπληξαν τη φήμη ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας.

Οι Βρετανοί ειναι πολύ θυμωμένοι με τη Μέγκαν και το Χάρι και δεν πιστεύουν τις καταγγελίες τους για το Παλάτι. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει απο αποκλειστική δημοσκόπηση της εφημερίδας Daily Mail.

Το 54% των Βρετανών είπε ότι η Μέγκαν και ο Χάρι μίλησαν σε άσχημη στιγμή, την ώρα δηλαδή που ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, δούκας του Εδιμβούργου αναρρώνει σε νοσοκομείο του Λονδίνου από επέμβαση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα.

Βρετανοί: Ανυπόστατες οι κατηγορίες περί ρατσισμού

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα με την υπογραφή της εταιρείας JL Partners, οι περισσότεροι άνθρωποι που παρακολούθησαν τη συνέντευξη του ζεύγους στην Όπρα Ουίνφρεϊ και στο ΙΤV δεν πιστεύουν τις καταγγελίες περί ρατσισμού.

Το 41% δεν πιστεύει ότι η Μέγκαν υπήρξε θύμα ρατσισμού από το Παλάτι, ούτε ότι η χώρα της επεφύλαξε ρατσιστική αντίδραση λόγω της καταγωγής της. Αντίθετα εκείνη και σύζυγός της απογοήτευσαν τη Βασίλισσα και μετακόμισαν στις ΗΠΑ επειδή «ήθελαν τα προνόμια του τίτλου τους, αλλά όχι και τις υποχρεώσεις».

Μέγκαν: Στο ναδίρ η δημοτικότητά της δούκισσας

Η συνέντευξη έκανε ζημιά στο θεσμό της μοναρχίας πιστεύει το 49% των ερωτηθέντων, πλήττοντας ακόμη και τη δημοτικότητα της ίδιας της Βασίλισσας. Όσο για τη Μέγκαν Μαρκλ, είναι πλέον το λιγότερο δημοφιλές μέλος της οικογένειας, μετά τον Πρίγκιπα Άντριου.


Η Βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής με ποσοστό 64%, δύο μονάδες κάτω από την προηγούμενη μέτρηση τον Ιανουάριο, η δημοτικότητα του Χάρι σημειώνει βουτιά 15 μονάδων, όπως και του Καρόλου (-13) ενώ η Μέγκαν καταποντίστηκε (-8)

Οργή και απογοήτευση για τη συνέντευξη

Τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών μετά τη συνέντευξη, όπως αποκαλύπτει η έρευνα της εφημερίδας είναι η απογοήτευση (41%) και η οργή (25%).
Το μόνο στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν οι περισσότεροι ερωτηθέντες είναι ότι και οι δύο πλευρές πρέπει πλέον να «θάψουν το τσεκούρι του πολέμου» και να συνεχίσουν ενωμένοι.
Σύμφωνα με το δίκτυο ITV 12, 4 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τη συνέντευξη των Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Λύνει τη σιωπή της - Η πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση με βιτριόλι