ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικές οργανώσεις ετοιμάζουν χημικά όπλα με ιούς;

Τρομοκρατικές οργανώσεις ετοιμάζουν χημικά όπλα με ιούς;

Φαίνεται πως το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, ίσως κρύβει το ζοφερό μέλλον της πολεμικής βιομηχανίας.

Η πανδημία του κορονοϊού εδώ και ένα χρόνο έχε βάλει σε καραντίνα τον πλανήτη, με εκατομμύρια ανθρώπων να έχουν χάσει τις ζωές τους, κάτι που ίσως φέρει «μαύρη» επανάσταση στο πώς θα γίνονται οι πόλεμοι πλέον.

Ένας ειδικός στα χημικά όπλα, ο Συνταγματάρχης Hamish de Bretton-Gordon, ο οποίος εργάζεται για το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, στην αναφορά του αναφέρει πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δημιουργίας όπλων με βάση θανατηφόρους ιούς.

Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, ο Hamish de Bretton-Gordon αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ελπίζω πως οι πολιτικοί δεν θα έχω ως προτεραιότητα την αγορά βομβώ και σφαιρών την στιγμή που υπάρχουν παθογόνα που μπορούν να φέρουν σοβαρές επιπτώσεις. Ανησυχώ ιδιαίτερα, όταν γνωρίζω πως υπάρχουν τέτοιου είδους απειλές».

Μάλιστα, στην αναφορά τονίζεται πως δεν είναι διόλου απίθανο να έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες από εταιρείες αλλά και τρομοκρατικές οργανώσεις για την δημιουργία τέτοιου είδους όπλων.

Η αναφορά θα δημοσιευτεί την προσεχή εβδομάδα και όπως όλες, δίνεται στην δημοσιότητα, με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον να δηλώνει: «Τα θεμέλια της εξωτερικής μας πολιτικής σαν χώρα είναι οι αξίες μας, οι δυνάμεις μας και οι πολίτες μας. Είμαι αποφασισμένος να δίνω στους πολίτες μας μια πολιτική που θα αισθάνονται ασφάλεια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρά Δευτέρα: Τα μέτρα που ισχύουν - Τι είναι ανοικτό και τι όχι