ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο AstraZeneca: Πολιτική η απόφαση για την αναστολή λέει ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων

Εμβόλιο AstraZeneca: Πολιτική η απόφαση για την αναστολή λέει ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων

Η απόφαση για την αναστολή της χρήσης του εμβολίου της Astra Zeneca είναι πολιτική, λέει ο διευθυντής του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων σε συνέντευξή του, ενώ δηλώνει πεπεισμένος οτι το σκεύασμα που «στοχοποιείται» στην Ευρώπη, είναι ασφαλές 

«Πολιτική» χαρακτήρισε την απόφαση της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca μετά από τις ανακοινώσεις για σοβαρές παρενέργειες ο γενικός διευθυντής της ιταλικής αρχής φαρμάκων (AIFA).


«Φτάσαμε στο σημείο της αναστολής, επειδή αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Γερμανία και η Γαλλία, προτίμησαν να διακόψουν τους εμβολιασμούς ... να τους θέσουν σε αναστολή για να διενεργήσουν ελέγχους. Η επιλογή αυτή είναι πολιτική», δήλωσε o Nίκολα Μαγκρίνι στην εφημερίδα Repubblica.


Ο Μαγκρίνι τόνισε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και ότι η αναλογία οφέλους προς κίνδυνο είναι «κατά βάση θετική». Στην Ιταλία σημειώθηκαν οκτώ θάνατοι και τέσσερις περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών μετά από τους εμβολιασμούς με το εν λόγω εμβόλιο, πρόσθεσε.


Ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων θα χρειαστεί δύο με τρεις ημέρες για να συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα δεδομένα και μόλις «ξεκαθαριστούν οι αμφιβολίες, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό, τι πριν», κατέληξε ο Μαγκρίνι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Παγκόσμιος συναγερμός - Συνεδριάζουν ΠΟΥ και EMA - Τι ισχύει στην Ελλάδα