ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με την Μέγκαν Μαρκλ: Η Sun είχε βάλει ντετέκτιβ να «σκαλίσει» παράνομα το παρελθόν της

Σάλος με την Μέγκαν Μαρκλ: Η Sun είχε βάλει ντετέκτιβ να «σκαλίσει» παράνομα το παρελθόν της

Δεν έχει τέλος ο πόλεμος των βρετανικών ταμπλόιντ με την «έκπτωτη πριγκίπισσα» της Βρετανίας.

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης των Σάσεξ με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και τα βρετανικά μίντια, ρίχνουν νέες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως. Η βρετανική εφημερίδα Sun είχε προσλάβει ιδιωτικό ντετέκτιβ προκειμένου να «κάνει φύλλο και φτερό» το παρελθόν της Μέγκαν Μαρκλ και της οικογένειας της.

Αυτό υποστηρίζει ο Ντάνιελ Χανκς, ιδιωτικός ντετέκτιβ που ζει στο Λος Άντζελες, τονίζοντας ότι με τις…ευλογίες της Sun είχε αποκτήσει με παράνομες μεθόδους απόρρητες πληροφορίες για τη δούκισα του Σάσεξ, όπως στοιχεία για τον πρώην σύζυγό της, τηλέφωνα συγγενών, διευθύνσεις, αλλά και τον προσωπικό της αριθμό κοινωνικής ασφάλισης.

Ισχυρίζεται ότι απέκτησε το υλικό του από μια βάση δεδομένων που ήταν παράνομο να χρησιμοποιηθεί για δημοσιογραφικούς σκοπούς. Τον Οκτώβριο του 2016, ο ίδιος είχε συντάξει όπως λέει μια έκθεση 90 σελίδων για το τότε μελλοντικό μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ήταν η εποχή που είχε γίνει γνωστός ο δεσμός της με τον Πρίγκιπα Χάρι.


«Σχεδόν όλα όσα ανακάλυψα μπορούσαν να τα βρουν μόνοι τους, χρησιμοποιώντας νόμιμα μέσα - με εξαίρεση τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Όταν έχει κανείς αυτές τις πληροφορίες ... είναι το κλειδί για το βασίλειο» δήλωσε στο ΒΒC.

Μέγκαν-Χάρι προς μίντια: Είστε άπληστοι


Για «άπληστες πρακτικές» στα βρετανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι σχολιάζοντας την πρόσληψη του ιδιωτικού ντεντέκτιβ από την εφημερίδα «Sun».

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ πιστεύουν ότι σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή προβληματισμού για τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης και την κοινωνία γενικά, καθώς αυτή η υπόθεση με την έρευνα δείχνει ότι οι άπληστες πρακτικές του παρελθόντος συνεχίζονται, προκαλώντας μη αναστρέψιμη ζημιά σε οικογένειες και σχέσεις. Είναι ευγνώμονες στους εργαζόμενους των μέσων ενημέρωσης που υπερασπίζονται τις αξίες της δημοσιογραφίας, οι οποίες είναι απαραίτητες τώρα περισσότερο από ποτέ» ανακοίνωσε εκπρόσωπός τους.

Sun: Όλα έγιναν νόμιμα


H εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα ανακοίνωσε ότι ουδέποτε, ζήτησε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης της δούκισσας του Σάσεξ και είπε ότι οι πληροφορίες που αποκτήθηκαν δεν χρησιμοποιήθηκαν «για οποιαδήποτε παράνομη πρακτική».


«Το 2016, η Sun ζήτησε νόμιμα από τον κύριο Χανκς να ερευνήσει στοιχεία επικοινωνίας και διευθύνσεις για την Μέγκαν Μαρκλ και τους πιθανούς συγγενείς, χρησιμοποιώντας νομικές βάσεις δεδομένων. Πληρώθηκε με το ποσό των 2.055 δολαρίων» ανακοίνωσε η News Group Newspapers. Σταμάτησαν όπως λένε να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του το 2017, όταν μπήκε φυλακή ως ένοχος για εκβιασμό σε άσχετη υπόθεση.

Ο Χανκς υποστήριξε στους «New York Times» πως η εφημερίδα τον έβαλε να υπογράψει επιστολή που να δηλώνει ότι δε θα χρησιμοποιούσε παράνομες μεθόδους.
«Μετά όμως οι δημοσιογράφοι μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: «Αλλά εάν θέλετε να κάνετε τη δουλειά σας, συνεχίστε να το κάνετε με πονηρό τρόπο»».

Το νέο επεισόδιο στην κόντρα του ζεύγους με το βρετανικό Τύπο έρχεται να προστεθεί σε έναν συνεχιζόμενο πόλεμο. Η Μέγκαν Μαρκλ είχε μηνύσει με επιτυχία την Κυριακάτικη Mail για τη δημοσίευση μιας ιδιωτικής επιστολής που έστειλε στον πατέρα της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις