ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Πέταξαν από το μπαλκόνι γυναίκα γιατρό επειδή προσκάλεσε στο σπίτι άνδρα συνάδελφό της

Φρίκη: Πέταξαν από το μπαλκόνι γυναίκα γιατρό επειδή προσκάλεσε στο σπίτι άνδρα συνάδελφό της

Μια αδιανόητη δολοφονία με θύμα μια γυναίκα γιατρό σημειώθηκε στην Αίγυπτο.

Η 34χρονη γιατρός εδάρη ανηλεώς και στη συνέχεια την πέταξαν από μπαλκόνι επειδή προσκάλεσε στο διαμέρισμά της έναν άνδρα συνάδελφό της.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου το άγριο έγκλημα, που χαρακτηρίζεται «έγκλημα τιμής», διεπράχθη πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Κάιρο.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος της 34χρονης, ο θυρωρός της πολυκατοικίας και ένας γείτονάς της.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται ότι εισέβαλαν στο διαμέρισμα της 34χρονης γιατρού, την χτύπησαν και στη συνέχεια την πέταξαν στο κενό επειδή επέλεξε να περάσει χρόνο μόνη της μαζί με έναν συνάδελφό της.

Άγραφοι νόμοι στην Αίγυπτο θεωρούν ντροπή για μια γυναίκα να βρίσκεται μόνη της με άνδρα με τον οποίο δεν έχει κάποια σχέση.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος της 34χρονης αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι η γιατρός αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια «ψυχολογικής κρίσης».

Το έγκλημα σημειώθηκε λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση νομοσχεδίου στην Αίγυπτο που περιορίζει τα δικαιώματα των γυναικών καθώς, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι για να νομιμοποιηθεί μια σχέση θα πρέπει να δοθεί έγκριση από άνδρα συγγενή.

Το ίδιο νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε άνδρες να διαλύσουν έναν γάμο αν το αποφασίσουν ενώ οι άνδρες θα μπορούν να εμποδίσουν μια γυναίκα να ταξιδέψει ή να εργαστεί αν πρώτα δεν τους ζητηθεί η άδειά τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Γιαμαρέλλου στο Newsbomb.gr: Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται – Πώς θα κάνουμε Πάσχα