ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πρίγκιπας Χάρι βρήκε…δουλειά σε startup

Ο Πρίγκιπας Χάρι βρήκε…δουλειά σε startup

Nέο κεφάλαιο στο «διαζύγιο» του ζεύγους Σάσεξ με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανοίγει ο Πρίγκιπας Χάρι, με τα καινούρια εργασιακά του καθήκοντα.

Ο δούκας του Σάσεξ «έπιασε» δουλειά ως ανώτερο στέλεχος σε startup της Σίλικον Βάλεϊ, η οποία παρέχει επαγγελματική καθοδήγηση και συμβουλές ψυχικής υγείας.


Πρόκειται για την εταιρεία BetterUp, η αξία της οποίας εκτιμάται στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια και ο 36χρονος Πρίγκιπας που αποκτά τον πρώτο του επίσημο ρόλο, μετά την απόσυρσή του από τα βασιλικά καθήκοντα, δηλώνει απόλυτα ενθουσιασμένος.


Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 και πρόσφατα συγκέντρωσε 125 εκατομμύρια δολάρια από διεθνείς επενδυτές για επέκταση κεφαλαίων. Απασχολεί περίπου 2.000 εργαζόμενους που προσφέρουν υπηρεσίες σε 49 γλώσσες σε 66 χώρες του κόσμου.

Επτασφράγιστο μυστικό...ο μισθός του Χάρι


Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας του πρίγκιπα Χάρι δεν έγιναν γνωστοί, όπως επίσης τα ακριβή του καθήκοντα και οι…ώρες που θα εργάζεται. Ο Πρίγκιπας Χάρι δε θα έχει υφισταμένους και οι «εργαζόμενοι της εταιρείας δε θα δίνουν άμεσα αναφορά σε αυτόν» όπως διευκρίνισε στη Wall Street Journal ο διευθύνων σύμβουλος της BetterUp, Αλέξι Ρομπισό, δήλωσε όμως οτι ο Χάρι αναλαμβάνει ουσιαστικό ρόλο. Και θα περνάει χρόνο στην έδρα της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο όταν θα είναι ασφαλές να κάνει κάτι τέτοιο, πρόσθεσε.


Ο δούκας του Σάσεξ εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει «δημιουργήσει αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων», παρέχοντας «προληπτική καθοδήγηση» για προσωπική ανάπτυξη, αυξημένη ευαισθητοποίηση και «μια καλύτερη ζωή γενικά».


Ως ανώτερο στέλεχος της BetterUp, ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων στρατηγικής για προϊόντα και φιλανθρωπικές συνεργασίες, καθώς και να παρέχει συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Ο Χάρι έχει ήδη συνεργαστεί στενά με φιλανθρωπικά ιδρύματα ψυχικής υγείας.


Ο Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν, έχουν επίσης υπογράψει συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με το Spotify και το Netflix. Το ζεύγος ζει πλέον μόνιμα στην Καλιφόρνια μετά το «διαζύγιό» τους με το Μπάκιγχαμ τον Ιανουάριο και εργάζονται για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr: Υψίστης συμβολικής σημασίας η επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπάιντεν