ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ του Άσαντ ο πατριάρχης Ιγνάτιος Δ΄

Υπέρ του Άσαντ ο πατριάρχης Ιγνάτιος Δ΄

Ο πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος Δ΄ τάχθηκε προειδοποίησε για μια ενδεχόμενη ξένη επέμβαση στη Συρία, εκτιμώντας ότι θα είχε αρνητικές επιπτώσεις «τόσο για τους χριστιανούς όσο και για τους μουσουλμάνους».

Ο επικεφαλής της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Συρίας έκανε τη σχετική δήλωσε σε μια ιορδανική αντιπροσωπεία στη Δαμασκό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας αλ Ουάταν.

Ο πατριάρχης καταφέρθηκε επίσης κατά της εχθρικής προς τη Συρία «εκστρατείας των μέσων ενημέρωσης», με τη μετάδοση «ψευδών πληροφοριών» και την υποκίνηση «του σεχταρισμού και των αποσχιστικών ιδεών» στη χώρα.

Η χριστιανική κοινότητα της Συρίας, που αποτελείται από 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους, παραμένει στο περιθώριο του κινήματος αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, φοβούμενη ότι η ανατροπή του θα οδηγήσει τη χώρα σε μία κατάσταση παρόμοια με αυτή στο Ιράκ, όπου μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσέιν η πλειονότητα των χριστιανών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά από μία σειρά αιματηρών επιθέσεων εναντίον εκκλησιών.