ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Λονδίνο: Για πρώτη φορά, κανένας νεκρός από τον ιό

Κορονοϊός - Λονδίνο: Για πρώτη φορά, κανένας νεκρός από τον ιό

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Λόγω και της θεαματικής προόδου στους εμβολιασμούς

Κανένας νεκρός δεν καταμετρήθηκε την Κυριακή στο Λονδίνο από την πανδημία του κορονοϊού. Και αυτό το σπουδαίο νέο καταγράφει το BBC που σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και 6 μήνες που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Όπως υπογραμμίζει το βρετανικό δίκτυο, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία , την Κυριακή 28 Μαρτίου δεν κατεγράφη κανένας θάνατος ασθενούς από κορονοϊό στο Λονδίνο, όταν πριν από ένα χρόνο το Λονδίνο είχε ημερησίως 230 θανάτους ασθενών, εντός και εκτός των νοσοκομείων.

"Αυτό είναι ένα σπουδαίο γεγονός, αλλά απέχουμε πολύ από την επιστροφή στην κανονικότητα" σχολίασε ένας γιατρός. Στο Λονδίνο από την αρχή της πανδημίας έχει καταγράψει το 12% των θανάτων από covid ενώ συνολικά από την έναρξη της πανδημίας, 708.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί και 15.000 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 126.000 θάνατοι, ενώ την Κυριακή που το Λονδίνο δεν κατέγραψε κανέναν νεκρό, στη Μεγάλη Βρετανία 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και κατεγράφησαν 3.862 νέα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εξέλιξη οφείλεται στα εμβόλια

Το εξαιρετικά ελπιδοφόρο νέο έχει να κάνει φυσικά με την πρόοδο του εμβολιασμού καθώς στη Μεγάλη Βρετανία, περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ σε 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους χορηγήθηκε και η δεύτερη. Υπολογίζεται ότι το 90 % των ατόμων ηλικίας άνω των 70 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Ετσι πλέον επιτρέπεται η κοινωνική συναναστροφή έως και 6 ατόμων ενώ σύντομα αναμένεται να ανοίξουν τα γήπεδα του ποδοσφαίρου και να επιτραπεί η άθληση σε πισίνες και γήπεδα γκόλφ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ever Given: Έλληνας πλοίαρχος στο Newsbomb.gr - Θέλει μέρες για να ανοίξει η Διώρυγα του Σουέζ