ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία : Σοκάρουν οι φωτογραφίες του Μπερνάρ Ταπί μετά τη βίαιη διάρρηξη στο διαμέρισμά του

Γαλλία : Σοκάρουν οι φωτογραφίες του Μπερνάρ Ταπί μετά τη βίαιη διάρρηξη στο διαμέρισμά του

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και της συζύγου του, οι οποίοι δέχθηκαν άγρια επίθεση τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή από τέσσερις άνδρες που στη συνέχεια διέφυγαν, αφού προηγουμένως τους έκλεψαν κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Οι ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του Μπερνάρ και της Ντομινίκ Ταπί στο Combs-la-Ville τους έδεσαν με καλώδια και τους χτύπησαν βίαια, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που μετέδωσε το γαλλικό δίκτυο Cnews με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας.

Ο 78χρονος επιχειρηματίας δέχθηκε χτυπήματα με ένα γκλοπ στο κεφάλι, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και σύζυγός του δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελέας της περιοχής, η οποία πρόσθεσε ότι οι κακοποιοί τους άρπαξαν κοσμήματα.


Η σύζυγος του Ταπί, η οποία δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο, κατάφερε να απελευθερωθεί από τα δεσμά της και πήγε σε ένα γειτονικό σπίτι απ’ όπου ειδοποίησε την αστυνομία. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

«Οι επιδρομείς την τράβηξαν από τα μαλλιά επειδή ήθελαν να μάθουν πού ήταν ο θησαυρός. Φυσικά, όμως, δεν υπήρχε θησαυρός και το γεγονός ότι δεν βρήκαν τίποτα, τους έκανε ακόμη πιο βίαιους» δήλωσε ο Γκε Ζεφρι δήμαρχος του Combs-La-Ville .
«Ο παππούς μας αρνήθηκε να πάει (στο νοσοκομείο), έμεινε στο σπίτι του. Είναι συντετριμμένος, είναι πολύ κουρασμένος», δήλωσε ο εγγονός του επιχειρηματία Ροντόλφ Ταπί.


Οι διαρρήκτες κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητοι από τους φύλακες που βρίσκονται στην είσοδο του συγκροτήματος και μπήκαν στο σπίτι μέσα από ένα παράθυρο στον πρώτο όροφο.Διέφυγαν με δύο ρολόγια, ανάμεσά τους και ένα Rolex, καθώς και κοσμήματα.

Ποιός ειναι ο Μπερνάρ Ταπί


Ο 78χρονος πρώην υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης, ηταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Olympique de Marseille, ενώ είχε στην κατοχή του μέσα ενημέρωσης αλλά και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στη γνωστή μάρκα αθλητικών ειδών Adidas.

Ηθοποιός, τραγουδιστής και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών έχει βρεθεί στο στόχαστρο για αρκετά σκάνδαλα και υποθέσεις διαφθοράς ενώ τη δεκαετία του 1990 πέρασε πέντε μήνες στη φυλακή.

Η πιο γνωστή υπόθεση στην οποία ενεπλάκη το όνομά του έχει διαρκέσει πάνω από 20 χρόνια, και περιλαμβάνει την αμφιλεγόμενη συμφωνία ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ που του δόθηκαν το 2008 για την πώληση του μεριδίου του στην Adidas.

Ο Ταπί μήνυσε την γαλλική κρατική τράπεζα Crédit Lyonnais, κατηγορώντας την ότι υποτίμησε την εταιρεία αθλητικών ειδών κατά την πώληση. Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα πως ήταν θύμα απάτης και του καταβλήθηκαν οι τεράστιες ζημιές. Το 2015 ωστόσο το δικαστήριο διέταξε την επιστροφή των χρημάτων, διαπιστώνοντας ότι δεν είχε εξαπατηθεί από την Crédit Lyonnais – μια απόφαση που συνεχίζει να πολεμά δικαστικά.

Ο Ταπί πάσχει σήμερα από καρκίνο του στομάχου και του οισοφάγου. Η δίκη σχετικά με την έφεσή του αναβλήθηκε πέρυσι λόγω της υγείας του και αναμένεται να επαναληφθεί φέτος το Μάιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Ομολόγησε η 35χρονη – Τι είπε για την Ιωάννα