ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Θα επιστρέψουν Χάρι και Μέγκαν στη Βρετανία για την κηδεία του;

Πρίγκιπας Φίλιππος - Χάρι
AP

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο πρίγκιπας Χάρι, εγγονός του Φιλίππου που πέθανε σήμερα σε ηλικία 99 χρόνων, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά μετά την αποποίηση των βασιλικών του καθηκόντων, σύμφωνα με πηγές της Daily Mail.

Βεβαίως, όπως επισημαίνει η Daily Mail, το ερώτημα είναι αν θα τον συνοδεύει η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ - η οποία, υπενθυμίζεται πως είναι έγκυος το δεύτερο παιδί τους.

Ο θάνατος του Δούκα του Εδιμβούργου έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη συνέντευξη που είχε δώσει το ζεύγος στην Όπρα Γουίμφρεϊ και μεταδόθηκε ενώ ο πρίγκιππας Φίλιππος νοσηλευόταν.

Πηγή με στενές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια, τόνισε στην εφημερίδα πως «ο Χάρι θα κάνει το παν δυνατόν για να επιστρέψει στη Βρετανία και να βρεθεί με την οικογένειά του».

«Δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να είναι εκεί για την οικογένειά του και ιδίως τη γιαγιά του, στην τραγική αυτή στιγμή» πρόσθεσε το άτομο αυτό.

«Η Μέγκαν προφανώς είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη οπότε θα πρέπει να συμβουλευτεί τους γιατρούς της για το αν είναι ασφαλές να ταξιδέψει, όμως πιστεύω πως ο Χάρι οπωσδήποτε θα επιστρέψει».

Ιδιωτική κηδεία στο κάστρο του Γουίνδσορ

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Φίλιππος θα έχει μια ιδιωτική κηδεία στο κάστρο του Γουίνδσορ.

Η σορός του δεν θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα ενώ η κηδεία του δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη, ικανοποιώντας την επιθυμία του εκλιπόντος που δεν ήθελε τη σχετική «φασαρία».

Παράλληλα, η Βασίλισσα Ελισάβετ θα μπει σε περίοδο πένθους όπου όλες οι κρατικές της υποθέσεις αναστέλλονται για οκτώ ημέρες.

Το πρωτόκολλο, προ πανδημίας, προέβλεπε πάντως συμμετοχή πολιτικών ηγετών και ηγετών χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί αν τελικά θα δώσουν το «παρών» ηγέτες άλλων κρατών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκαρισμένοι στον αέρα του δελτίου οι συνάδελφοί του στο Star (vid)