ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Χριστιανές κινδυνεύουν με θανατική ποινή επειδή ξεκόλλησαν αυτοκόλλητο με τον Κοράνι

Νοσοκομείο Πακιστάν βλασφημία
Το νοσοκομείο στο οποίο εργάζονται οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται για βλασφημία

Αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο θανατικής ποινής βρίσκονται δύο Χριστιανές στο Πακιστάν επειδή ξεκόλλησαν αυτοκόλλητο με στίχους από το Κοράνι

Οι δύο γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί η θανατική ποινή κατηγορούνται ότι ξεκόλλησαν ένα αυτοκόλλητο με στίχους από το Κοράνι από το ντουλάπι ενός Μουσουλμάνου συναδέλφου τους το οποίο κλήθηκαν να καθαρίσουν.

Το περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο στην πόλη Φαϊζαλαμπάντ του Πακιστάν έξω από το οποίο συγκεντρώθηκε όχλος που ζητούσε οι δύο γυναίκες, η Maryam Lal και η Newsh Urooj, να απαγχονιστούν.

Οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για βλασφημία αδίκημα το οποίο τιμωρείται και με την θανατική ποινή.

Όπως είπαν στους αστυνομικούς, σύμφωνα με τους The Times, τους ζητήθηκε να καθαρίσουν το ντουλάπι του προϊσταμένου τους από το οποίο αφαίρεσαν το αυτοκόλλητο με στίχους από το Κοράνι χρησιμοποιώντας ένα στυλό.

Κατά την ίδια πηγή η μια από τις δύο γυναίκες δέχθηκε χτύπημα από μαχαίρι από έναν συνάδελφό της με αστυνομικούς να παρεμβαίνουν προκειμένου οι δύο γυναίκες να μην λιντσαριστούν από τον όχλο που είχε συγκεντρωθεί.

Τις οργισμένες αντιδράσεις κατά των δύο γυναικών φέρεται να έχει πυροδοτήσει βουλευτής ακραίου ισλαμιστικού κόμματος το οποίο αντιτίθεται στις αλλαγές της νομοθεσίας που αφορά τη βλασφημία.

Στο Πακιστάν η θανατική ποινή προβλέπεται για όλους όσοι θεωρείται ότι προσβάλουν τον προφήτη Μωάμεθ, το Ισλάμ, το Κοράνι ή ορισμένους ανθρώπους που θεωρούνται «ιεροί».

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι οι κατηγορίες περί βλασφημίας συχνά χρησιμοποιούνται ως «εργαλείο» για εκφοβισμό μειονοτήτων ή προκειμένου να διευθετηθούν προσωπικές διαφορές.

Μέλος μιας τέτοιας οργάνωσης υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η τελευταία κατηγορία κατά των δύο Χριστιανών νοσοκόμων ότι έσκισαν αυτοκόλλητο με το Κοράνι είναι ψευδής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα τα σενάρια για Πάσχα στο χωριό και καταστήματα χωρίς click in shop και click away