ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ : Μακελειό στις εγκαταστάσεις της Fedex στην Ινδιανάπολη – 9 νεκροί

ΗΠΑ : Μακελειό στις εγκαταστάσεις της Fedex στην Ινδιανάπολη – 9 νεκροί

Nέο αιματηρό περιστατικό συγκλονίζει τις ΗΠΑ, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον περιορισμό της εξάπλωση των πυροβόλων όπλων.

Ο συναγερμός σήμανε στις εγκαταστάσεις της FedEx στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα 8 άτομα.
Ο δράστης έστρεψε στη συνέχεια το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης Τζέναε Κουκ.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής πρόσθεσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή αριθμό.
Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα τουλάχιστον 4 άνθρωποι νοσηλεύονται, ένας από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ δύο ακόμη δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο.Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα κίνητρα του δράστη.


Αυτόπτης μάρτυρας που εργάζεται στις εγκαταστάσεις της Fedex δήλωσε στο δίκτυο Wish TV οτι άκουσε πολλούς πυροβολισμούς και είδε έναν άνθρωπο οπλισμένο.
«Είδα έναν άνδρα με ένα όπλο, ένα αυτόματο τουφέκι να πυροβολεί στoν αέρα», είπε ο Τζέρεμι Μίλερ. Ένας άλλος άντρας είπε στο WTTV ότι η ανιψιά του βρισκόταν στο αυτοκίνητό της, στο κάθισμα του οδηγού όταν συνέβη η τραγωδία και τραυματίστηκε. «Δέχθηκε πυρά στο αριστερό της χέρι», είπε ο Παρμίντερ Σινγκ. «Είναι μια χαρά τώρα, βρίσκεται στο νοσοκομείο.» πρόσθεσε

Ο συναγερμός σήμανε γύρω στα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), όπως μετέδωσε το δίκτυο WRTV. Η εταιρεία Fedex σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι συνεργάζεται με τις αρχές και διερευνά το περιστατικό. «Γνωρίζουμε για το τραγικό περιστατικό των πυροβολισμών στην εγκατάσταση FedEx κοντά στο αεροδρόμιο της Ινδιανάπολης. Η ασφάλεια είναι η βασική μας προτεραιότητα και οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που επηρεάστηκαν», ανέφερε.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε πρόσφατα την «επιδημία» της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ, απαριθμώντας τις πολύνεκρες επιθέσεις που βύθισαν στο πένθος τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

«Η βία των πυροβόλων όπλων σε αυτή τη χώρα είναι επιδημία, είναι εθνική ντροπή», υπογράμμισε, σε ομιλία του στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, ενώπιον ανθρώπων που επέζησαν από τέτοιες επιθέσεις και συγγενείς θυμάτων. «Η οδύνη τους είναι τεράστια», πρόσθεσε, παρουσιάζοντας στη συνέχεια το σχέδιό του με στόχο να μειωθεί η οπλοκατοχή.

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι κανένα από τα μέτρα που εισηγείται δεν παραβιάζει τη Δεύτερη Τροπολογία του Συντάγματος, η οποία, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της οπλοκατοχής, εγγυάται το δικαίωμά τους να φέρουν όπλα.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, που σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστούν η αιματοχυσία και οι αυτοκτονίες, ο Μπάιντεν ζήτησε να απαγορευτεί η κατοχή τυφεκίων εφόδου από ιδιώτες, αλλά και οι γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς κόλλησε στον τοίχο ο Δένδιας τον Τσαβούσογλου – Τα νέα δεδομένα και το παρασκήνιο της σύγκρουσης