ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Μάσκες τέλος στους εξωτερικούς χώρους για το Ισραήλ

Κορονοϊός: Μάσκες τέλος στους εξωτερικούς χώρους για το Ισραήλ

Σε άρση του μέτρου που απαιτούσε χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους προέβη την Κυριακή το Ισραήλ- ωστόσο η χρήση της παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους.  

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Haaretz, η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα κατόπιν οδηγίας του υπουργού Υγείας, Γιούλι Έντελσταϊν, στον γενικό διευθυντή του υπουργείου του, Τσέζι Λέβι, την Πέμπτη, για υπογραφή εντολής άρσης του μέτρου, αφού ειδικοί του υπουργείου εκτίμησαν πως οι μάσκες δεν είναι απαραίτητες πλέον στους ανοιχτούς χώρους, δεδομένης της χαμηλής νοσηρότητας του κορονοϊού.

Ωστόσο, στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους εξακολουθεί να είναι απαραίτητη.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως τα σχολεία ανοίγουν πλήρως την Κυριακή, με τους μαθητές όλων των τάξεων να επιστρέφουν στις αίθουσες. Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ενέκρινε τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας, βάσει των οποίων εάν ένας μαθητής νοσήσει, γίνονται τεστ σε όλη την τάξη και το εκπαιδευτικό προσωπικό και επιστρέφουν μόνο εάν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας που επικαλείται η Haaretz, 5.343.001 Ισραηλινοί έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου για την Covid-19- το 57,5% του πληθυσμού.

Στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2.586 ενεργά κρούσματα. Από αυτούς τους ασθενείς οι 202 είναι σε σοβαρή κατάσταση και 121 είναι διασωληνωμένοι. Από την αρχή της πανδημίας 6.331 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Ερυθραία: Είδαν το γιο τους να καίγεται - Oι πρώτες εικόνες