ΚΟΣΜΟΣ

Μελίντα Γκέιτς: Έγινε ήδη δισεκατομμυριούχος μετά το διαζύγιο από τον Μπιλ Γκέιτς

Μελίντα Γκέιτς
AP PHOTO

Στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων βρίσκεται ήδη η Μελίντα Γκέιτς μετά το διαζύγιό της από τον Μπιλ Γκέιτς

Στην ομάδα των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη βρίσκεται ήδη η Μελίντα Γκέιτς μετά το διαζύγιο της από τον Μπιλ Γκέιτς που ανακοινώθηκε πριν από μερικά 24ωρα.

Η εταιρεία-όχημα των επενδύσεων του Mr Microsoft, Cascade Investment, μετέφερε ήδη στη Μελίντα μετοχές αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η μεταβίβαση έγινε, μάλιστα, τη Δευτέρα, την ίδια, δηλαδή, ημέρα που το διάσημο ζευγάρι ανακοίνωσε το διαζύγιό του.

Η μεταφορά αυτή, όπως σημειώνει το Forbes, προκάλεσε και μια ελαφρά μείωση στο ύψος της περιουσίας του Μπιλ Γκέιτς από τα 130,4 δισεκατομμύρια δολάρια στα 128,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η αυτή η «αφαίμαξη» δεν επηρέασε την θέση του Γκέιτς (4η) στη λίστα των 400 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά η Μελίντα Γκέιτς έλαβε 2,94 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας AutoNation και 14,1 εκατομμύρια μετοχές της Canadian National Railway Co.

Η αξία των πρώτων υπολογίζεται σε 309 εκατομμύρια δολάρια και των δεύτερων σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς χρησιμοποιεί την Cascade Investment, που εδρεύει στο Κέρκλαντ της πολιτείας της Ουάσινγκτον προκειμένου να διαχειρίζεται τα χρήματά του, συμπεριλαμβανομένων των όποιων κερδών από την πώληση των μετοχών της Microsoft.

Ο Γκέιτς κατέχει πλέον λιγότερο από 1% των μετοχών της Microsoft με το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών που κατείχε είτε να έχει πουληθεί είτε να έχει μεταβιβαστεί στο Gates Foundation.

Σύμφωνα με το Forbes η μεταβίβαση των μετοχών εκτιμάται ότι αποτελεί ένα κομμάτι της συμφωνίας για το διαζύγιο ανάμεσα στον Μπιλ και την Μελίντα Γκέιτς οι λεπτομέρειες της οποίας μέχρι στιγμής δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία 6 Μαΐου: «Black out» σε όλη τη χώρα - Ποιοι απεργούν - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ