ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 11.807 νέα κρούσματα κορονοϊού και 258 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός Ιταλία
ASSOCIATED PRESS

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας οι ασθενείς με Covid-19 είναι 60 λιγότεροι σε σχέση με χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 653 λιγότεροι.

Σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 11.807 περιστατικά κορονοϊού και 258 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 324.6540 διαγνωστικά τεστ, το 3,6% από τα οποία ήταν θετικό στην Covid-19.

Χθες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 3,2%, τα κρούσματα ήταν 10.585 και 267 οι θάνατοι.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας οι ασθενείς με Covid-19 είναι 60 λιγότεροι σε σχέση με χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 653 λιγότεροι.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (2.151) και ακολουθούν η Καμπανία (1.593) με κύρια πόλη την Νάπολη, και η Σικελία (1.201).

Όπως έκανε γνωστό, τέλος, ο υπεύθυνος της εκστρατείας εμβολιασμού, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, είναι πολύ πιθανό να εμβολιαστούν -κυρίως πολίτες νεαρής ηλικίας- έξω από τα στάδια όπου θα λάβουν χώρα οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Tο εναρκτήριο ματς, Ιταλία - Τουρκία, θα παιχτεί στις 11 Ιουνίου στο στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook την Τετάρτη, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται, με στόχο την επανεκκίνηση του τουρισμού.

«Eργαζόμαστε με στόχο να υποδεχθούμε τους ξένους τουρίστες υπό συνθήκες πλήρους ασφαλείας. Είμαστε έτοιμοι να τους καλωσορίσουμε σε όλες τις πανέμορφές περιοχές της χώρας μας», υπογράμμισε ο Ντι Μάιο. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης Ντράγκι είναι να μπορέσει να ξεπεραστεί, βαθμιαία, η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Τέλη Μάη θα δούμε τρομακτική αύξηση νεκρών – Φόβοι για νέα μέτρα