ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Το κάστρο του Δράκουλα στη Ρουμανία μπαίνει στη «μάχη» κατά της πανδημίας

Το κάστρο του Δράκουλα στη Ρουμανία

Οι επισκέπτες στο κάστρο του Δράκουλα στη Ρουμανία θα μπορούν πλέον να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς ο δημοφιλής προορισμός της Τρανσυλβανίας έχει μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο.

Γιατροί που έχουν στις ποδιές τους αυτοκόλλητα με τους εμβληματικούς κυνόδοντες του Δράκουλα κάνουν το εμβόλιο της Pfizer σε όποιον ενδιαφερόμενο περάσει το κατώφλι του κάστρου Μπραν, στην κεντρική Ρουμανία.


Το ευφάνταστο πλάνο ανοσοποίησης είναι μέρος μίας κυβερνητικής πρωτοβουλίας που θα ενθαρρύνει ακόμη περισσότερους Ρουμάνους να εμβολιαστούν. Κάποιοι θεωρούν πως το κάστρο του 14ου αιώνα που βρίσκεται στην κομητεία Μπρασόβ της κεντρικής Ρουμανίας και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, είναι αυτό που ενέπνευσε το κλασικό μυθιστόρημα τρόμου του Μπραμ Στόκερ, με τίτλο «Δράκουλας».

Ο θρύλος του κόμη Δράκουλα


Το κάστρο πιστεύεται πως φιλοξένησε κάποτε τον περιβόητο Βλαντ Τσέπες, τον «Ανασκολοπιστή», πάνω στον οποίο βασίστηκε ο Δράκουλας. Υπήρξε πρίγκιπας της Βλαχίας τρεις φορές και ο μύθος που τον ακολουθεί αιώνες τώρα, είναι οτι για να διατηρηθεί νέος, έπινε το αίμα παρθένων κοριτσιών.

Το κτίριο που συνδέεται με το θρύλο του «Βλαντ Ντρακούλ» υψώνεται επιβλητικό από το δάσος στους πρόποδες των Καρπαθίων, 170 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας.


Η Ρουμανία έχει καταγράψει πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα από την αρχή της πανδημίας και σχεδόν 29.000 θανάτους. Το Βουκουρέστι θέλει να εμβολιάσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους έως τον Σεπτέμβριο, το σχέδιο ωστόσο «σκοντάφτει» στη μεγάλη διστακτικότητα των πολιτών , σύμφωνα με έρευνα της Globesec.

Δώρο μαζί με το εμβόλιο η δωρεάν είσοδος στο κάστρο

Με την πρωτοβουλία τού κάστρου Μπραν, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να ενισχύσει τα ποσοστά εμβολιασμών. Όλα τα σαββατοκύριακα του Μαΐου και χωρίς ραντεβού όποιος επιθυμεί μπορεί να εμβολιαστεί, κερδίζοντας ως μπόνους δωρεάν είσοδο στην έκθεση του κάστρου με τα 52 μεσαιωνικά όργανα βασανισμού.

«Η ιδέα ήταν να… δείξουμε πώς εμβολιάζονταν οι πολίτες 500-600 χρόνια πριν στην Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής μάρκετινγκ του κάστρου, Αλεξάντρου Πρίσκου.
Οι αρμόδιες αρχές φιλοδοξούν επίσης να φέρουν περισσότερους τουρίστες στο επιβλητικό κάστρο των Καρπαθίων, όπου ο αριθμός των επισκεπτών έχει μειωθεί δραματικά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self-test: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Πότε πρέπει να τα κάνουν