ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τέλος το δράμα στη Βραζιλία: 2.513 θάνατοι και 75.445 νέα κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Κορονοϊός στη Βραζιλία
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τρίτη (18/5) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 2.513 ασθενείς με την COVID-19.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά ακόμη 75.445 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Επισήμως, το γιγαντιαίο κράτος των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει ως αυτό το στάδιο 439.050 θανάτους επί συνόλου 15,73 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη, πίσω από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Πάντως οι ειδικοί χαρακτηρίζουν υποτιμημένο σε σχέση με την πραγματικότητα τον επίσημο απολογισμό.

Όσο για την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του COVID-19, συνεχίζει να εξελίσσεται με αργό ρυθμό μετά την καθυστερημένη έναρξή της πριν από τέσσερις μήνες, ενώ ίσως αντιμετωπίσει νέα εμπόδια λόγω των προβλημάτων στην εισαγωγή της δραστικής ουσίας για την παρασκευή νέων δόσεων εμβολίων.

Η κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου, για τα πεπραγμένα, τα σφάλματα και τις παραλείψεις της οποίας διενεργείται έρευνα από επιτροπή της Γερουσίας επικρίνεται για τις καθυστερήσεις, εξαιτίας των διπλωματικών εντάσεων με την Κίνα και διότι άφησε αναπάντητες προτάσεις φαρμακοβιομηχανιών για την αγορά εμβολίων.

Περίπου 35 εκατομμύρια κάτοικοι της Βραζιλίας έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, ή το 16% του πληθυσμού της χώρας. Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μικρό για να έχει πραγματικά επίπτωση στην πορεία της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πυροσβεστική - ΕΜΑΚ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός - Εκτός υπηρεσίας όσοι αρνηθούν