ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζούλιαν Λένον μοιράζεται φωτογραφίες του σε ένα ψηφιακό σόου

Ο Τζούλιαν Λένον μοιράζεται φωτογραφίες του σε ένα ψηφιακό σόου

Είτε φωτογραφίζοντας την καθημερινή ζωή στην Κούβα είτε τα μέλη του ιρλανδικού ροκ συγκροτήματος U2, ο φωτογράφος και τραγουδιστής Τζούλιαν Λένον λέει ότι οι φωτογραφίες που του αρέσουν περισσότερο να τραβάει είναι οι αυθόρμητες.

«Εκείνες που πραγματικά απολαμβάνω περισσότερο είναι… οι αυθόρμητες», είπε στο Reuters ο 58χρονος Λένον.

Ο γιος του θρυλικού «Σκαθαριού» Τζον Λένον και της πρώτης του συζύγου Σίνθιας μοιράζεται μια συλλογή των φωτογραφιών του σε μια ψηφιακή έκθεση που ονομάζεται "Vision", στον ιστότοπο του Aston Martin Residences στο Μαϊάμι.

«Έχει να κάνει με το να προσφέρουμε στον κόσμο μια ματιά σε άλλους κόσμους που ίσως δεν θα καταφέρουν ποτέ να δουν», τόνισε.

Ο Λένον θυμάται μια συγκεκριμένη στιγμή, που, όπως λέει, είχε μεγάλο αντίκτυπο στο έργο του: ένα απόγευμα του 2010, ενώ ήταν ξαπλωμένος στο πάτωμα, ο Λένον φωτογράφισε τον τραγουδιστή των U2 Μπόνο, με φόντο μια φωτογραφία του Τζον Λένον.

«… Εκείνος, ο Μπόνο, ήταν τεράστιος θαυμαστής του πατέρα μου, όπως εγώ, και εγώ ήμουν τεράστιος θαυμαστής εκείνου, επομένως ήταν η στιγμή εκείνη που πραγματικά μου άλλαξε τον τρόπο που εστιάζω για να φωτογραφίσω τα πράγματα».

Ο Λένον, γνωστός επίσης για το μουσικό και φιλανθρωπικό έργο του, παρουσίασε την πρώτη φωτογραφική έκθεσή του στη Νέα Υόρκη, το 2010.

Μεταξύ των φωτογραφιών του που εκθέτει στο "Vision" είναι ηλιοβασιλέματα στην Καραϊβική, τοιχογραφίες στην Κολομβία, οι U2 να εργάζονται σε τραγούδια τους και η Νοτιοαφρικανή κολυμβήτρια Σαρλίν Ουίτστοκ να ετοιμάζεται για τον πολιτικό γάμο της με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό.

Ο Λένον ήταν πέντε ετών, όταν οι γονείς του χώρισαν. Ο συνοδοιπόρος του πατέρα του στους Beatles, Πολ Μακάρτνεϊ, έγραψε το "Hey Jude" για να τον παρηγορήσει.

«Έχω μια σχέση αγάπης-μίσους με το "Hey Jude"», είπε.

«Το εκτιμώ πολύ… είναι, όμως, και μια θλιβερή ανάμνηση».