ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μεγιστάνας πληρώνει εκατομμύρια για ένα ταξίδι στο διάστημα με τον Μπέζος

Τζεφ Μπέζος
AP

Μια θέση για ένα ταξίδι στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος πουλήθηκε 28 εκατομμύρια δολάρια

Ο νικητής, η ταυτότητα του οποίου θα ανακοινωθεί έπειτα από μερικές εβδομάδες, πλήρωσε σήμερα 28 εκατομμύρια δολάρια για να συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος στην πρώτη τουριστική διαστημική πτήση της εταιρίας Blue Origin που έχει προγραμματιστεί στις 20 Ιουλίου.

Στη διαδικτυακή δημοπρασία, που διήρκησε λιγότερο από 10 λεπτά, ο νικητής, επικράτησε έναντι περίπου 20 άλλων ενδιαφερομένων.

Πάντως, η τιμή εκκίνησης αυτής της θέσης, δίπλα στον ιδρυτή της Amazon και τον αδελφό του Μαρκ και έναν τέταρτο ταξιδιώτη ήταν 4,8 εκατομμύρια δολάρια.

Το ταξίδι στο διάστημα με τον Μπέζος

Ο ιδρυτής της Amazon.com Inc και της διαστημικής εταιρείας Blue Origin, Τζεφ Μπέζος, είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στο πρώτο τουριστικό ταξίδι στο διάστημα της κάψουλας New Shepard, μαζί με τον αδελφό του, Μαρκ, και τον νικητή ενός πλειστηριασμού για το τρίτο εισιτήριο.

«Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρεύομαι να ταξιδέψω στο Διάστημα. Στις 20 Ιουλίου θα κάνω αυτό το ταξίδι μαζί με τον αδελφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια με τον καλύτερο φίλο μου», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram.

Η Blue Origin έκλεισε τον πρώτο γύρο του πλειστηριασμού τον περασμένο μήνα και ανακοίνωσε ότι έλαβε περισσότερες από 5.200 προσφορές από 136 χώρες, χωρίς να αποκαλύψει ποια προσφορά ήταν η υψηλότερη σ' αυτό τον γύρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Euro 2020 – Κρίστιαν Έρικσεν: Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο 29χρονος - Σταθερή η κατάστασή του