ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Η ξηρασία «έλυσε» μυστήριο με συντριβή αεροσκάφους μετά από 56 χρόνια

Καλιφόρνια: Η ξηρασία «έλυσε» μυστήριο με συντριβή αεροσκάφους μετά από 56 χρόνια

Ένα αεροπλάνο που συνετρίβη το 1965 και δεν βρέθηκε ποτέ, εντόπισαν πιθανότατα δύτες που δοκίμαζαν τον εξοπλισμό τους στη λίμνη Φόλσομ της Καλιφόρνια.

Την Πρωτοχρονιά του 1965, ένα μικρό αεροσκάφος τύπου Piper Comanche 250 με 4 επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά στο Σακραμέντο, όμως τα συντρίμμια του δεν βρέθηκαν ποτέ, ούτε και οι σοροί των 3 επιβατών –μόνο ο νεκρός πιλότος είχε εντοπιστεί τότε.

Πρόσφατα, δορυφορικές εικόνες και ειδικά συστήματα της εταιρίας Seafloor Systems εντόπισαν τα συντρίμια ενός αεροπλάνου σχεδόν 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης, καλυμμένο με ένα παχύ στρώμα λάσπης.

Οι υποβρύχιες κάμερες που κατέβασαν οι τεχνικοί κατέγραψαν πλάνα του αεροσκάφους και κατέληξαν ότι οι έλικες και η ουρά του αεροπλάνου ταιριάζουν με εκείνου που συνετρίβη πριν από 56 χρόνια.

Το μυστήριο φαίνεται να λύθηκε χάρη στη σοβαρή ξηρασία που πλήττει την Καλιφόρνια και στεγνώνει λίμνες και ποτάμια σε ολόκληρη την πολιτεία

Συνεργεία θα ανασύρουν τα σιντρίμια του αεροπλάνου και οι αρχές ελπίζουν πλέον να λύσουν το μυστήριο της πτώσης του μικρού αεροπλάνου, έστω και μετά από σχεδόν 6 δεκαετίες.

Το 2014 είχαν γίνει και πάλι προσπάθειες εντοπισμού του εξαφανισμένου αερσκάφους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: «25 με 27 περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά από mRNA εμβόλιο»